Αναχρηματοδοτημένη με ελαφρύτερα χρέη η Navios Maritime Partners

17.10.2019

Σχεδόν ένα χρόνο πριν από την λήξη της προθεσμίας αποπληρωμής προθεσμιακού δανείου B ύψους 418,5 εκατομμυρίων δολαρίων η Navios Maritime Partners, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, πέτυχε την αποπληρωμή του μεγαλύτερου τμήματός του και αναχρηματοδότηση προ ημερών.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την αναχρηματοδότηση του Term Loan B, καθώς κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος. Μέσω του συνδυασμού μετρητών, τραπεζικού δανεισμού και συμφωνιών πώλησης και επαναμίσθωσης, κατορθώσαμε να μειώσουμε το κόστος κεφαλαίου μας και να ισχυροποιήσουμε τον ισολογισμό μας», δήλωσε η Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και CEO της εταιρείας.

Η εταιρεία διέθεσε 67,7 εκατ. δολαρια από ταμειακά διαθέσιμα και παράλληλα έκλεισε συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback) εξασφαλίζοντας 49,5 εκατ. δολάρια, με μέση διάρκεια 9,4 έτη.

Επίσης κέρδισε νέα χρηματοδότηση ύψους 301,3 εκατ. δολαρίων από εμπορικές τράπεζες, με πρόγραμμα εξόφλησης 7,1 ετών και ετήσιο επιτόκιο Libor συν 290 μονάδες βάσης.

Πλέον η Navios Partners επέκτεινε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της μέχρι το 2029, με την πρώτη αποπληρωμή να είναι προγραμματισμένη για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει στόλο με 37 πλοία, χωρητικότητας 4,3 εκατ. dwt, με μέσο όρο ηλικίας τα 10,3 έτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!