Το «Αδριάτικα 1» σε ελληνικά χέρια

19.08.2016

Πρόκειται για το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Αδριάτικα 1» (Adriatica 1), ηλικίας 37 ετών που αγοράστηκε έναντι άγνωστης τιμής από Ελληνες, όπως έχει καταγραφεί στο εβδομαδιαίο δελτίο του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny.

Το « Adriatica 1» κατασκευάστηκε το 1979 σε ναυπηγεία της Πολωνίας (Stocznia Szczecinska Nowa Szczecin) και εάν ίσχυε το όριο ηλικίας της 35ετίας, που είχε καθιερωθεί μετά το πολύνεκρο ναυάγιο του «Ηράκλειο» το 1966, δεν θα μπορούσε να δρομολογηθεί στην ακτοπλοΐα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το πλοίο, που έχει μήκος 128 μέτρα, πλάτος 19 μέτρο και μέγιστο βύθισμα 5 μέτρα, θα εγκαταλείψει τις γραμμές της Ιταλίας, όπου εκτελεί δρομολόγια και θα έρθει σύντομα στην Ελλάδα.

Σήμερα το επιβατηγό- οχηματαγωγό φέρει τη σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνες και παλαιότερα ονομαζόταν Felicia (από τη 1η Σεπτεμβρίου 2005), Yuzhnaya Palmyra (από τη 1η Φεβρουαρίου 2006) και Begona Del Marsince (από 1η Αυγούστου 2008) για να ξαναπάρει, από την 1η Ιουλίου 2009, το όνομα Yuzhnaya Palmyra για να πάρει, από την 1η Δεκεμβρίου 2010, το σημερινό όνομά του καθώς πέρασε σε ιταλική πλοιοκτησία, η οποία το έχει μέχρι σήμερα.

pireas2day.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!