Zhonggu Logistics: Συμφώνησε στην κατασκευή δύο ακόμη containerships

05.02.2026

Η Zhonggu Logistics αυξάνει περαιτέρω το βιβλίο παραγγελιών της,  κατασκευάζοντας δύο Post-panamax containerships στο ναυπηγείο China Merchants Jinling.

H εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σαγκάη εταιρεία liner επιβεβαίωσε τη συμφωνία σε μια κατάθεση στο χρηματιστήριο, σημειώνοτας ότι ετοιμάζεται να υπογράψει σύμβαση κατασκευής με το εν λόγω  ναυπηγείο Jiangsu για δύο πλοία, μεταφορικής ικανότητας 6.000 teu. Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 167 εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραγγελία έρχεται μετά την επιστροφή στη δραστηριότητα νεότευκτων πλοίων νωρίτερα φέτος. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η Zhonggu έκανε κράτηση έως και έξι containerships, μεταφορικής ικανότητας 6.000 teu στο Hengli Heavy Industry, σηματοδοτώντας τις πρώτες νέες παραγγελίες της μετά από αρκετά χρόνια. Η συμφωνία αυτή περιελάμβανε τέσσερα με δυνατότητα προαίρεσης για δύο ακόμη μονάδες. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν έως το 2028.

Η Zhonggu Logistics διαθέτει σήμερα 62 πλοία, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 53.664 teu.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!