Χάρης Βαφειάς: Η χαμηλή ναυλαγορά στο ξηρό φορτίο, δημιουργεί ευκαιρείς

13.04.2016

Η χαμηλή ναυλαγορά στο ξηρό φορτίο, δημιουργεί ευκαιρείς για αγορά πλοίων σε πολύ χαμηλές τιμές και αυτό το εκμεταλλεύεται ο όμιλος Βαφειά, προσθέτοντας στο στόλο του μοντέρνα bulkers. Πρόσφατα απέκτησε το capsize φορτηγό «C Winner», χωρητικότητας 169.000 τόνων και ναυπηγήσεως το 2008, έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως, όσον αφορά τη Stelath Gas, εταιρεία του ομίλου η οποία διαχειρίζεται μικρού και μεσαίου μεγέθους πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LPG), δεν είναι  στα άμεσα σχέδια της η περαιτέρω αύξηση του στόλου τέτοιων πλοίων , όπως επισημαίνει σε συνέντευξη του στο Maritime CEO, ο Χάρης Βαφειάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Steal Gas.

Η χαμηλή τιμή του πετρελαίου θα έχει επιπτώσεις και στην ναυλαγορά των πλοίων LPG, όπου για να δώσει μια δυναμική στα ναύλα, θα πρέπει η τιμή του πετρελαίου να κυμαίνεται μεταξύ των 50 και 60 δολαρίων ανά βαρέλι , ανέφερε ο κ. Βαφειάς.

«Δεν περιμένουμε μια μεγάλη απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου για το 2016», επισημαίνει ο CEO της Stealth Gas,  ενώ εκτιμά πως η ναυλαγορά, στα πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (VLGCs) για φέτος, θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από τα περσινά, αντίθετα στα μεσαίου μεγέθους LPG η ναυλαγορά θα κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, κοντά στα 25.000 δολάρια ημερησίως, ενώ στο μικρά πλοία LPG, θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

Η StealthGas, παρέλαβε 21 νεότευκτα πλοία LPGs τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ακόμα έξι κτίζονται για λογαριασμό της σε ναυπηγεία στην Ανατολική Ασία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!