Toro (Παναγιωτίδης): Επιστρέφει και πάλι στον κλάδο των tankers

13.06.2025

Η εισηγμένη στο Nasdaq, Toro Corp, συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη, επέστρεψε και πάλι στον τομέα των δεξαμενόπλοιων με την απόκτηση μιας σύγχρονης μονάδας MR.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία, υπό την ηγεσία του Πέτρου Παναγιωτίδη, ήρθε σε συμφωνία για ένα ανώνυμο πλοίο μεταφοράς προϊόντων (κατασκευής 2021), κόστους 36.25 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά με μετρητά και ότι αναμένει να αναλάβει το πλοίο κατά το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η Toro απέσπασε από την εταιρεία το τελευταίο της handysize product carrier “Wonder Mimosa”, στη νεοσύστατη θυγατρική Robin Energy, η οποία είναι εξίσου εισηγμένη στο Nasdaq, αφήνοντας στην εταιρεία τέσσερα LPG carriers χωρητικότητας 5.000 κυβικών μέτρων, τα οποία απέκτησε το 2023.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε αρχικά το 2022 με στόλο οκτώ tankers, επτά εκ των οποίων πουλήθηκαν με κέρδος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!