TOP Ships (Πιστιόλης): Πούλησε πλοίο του στόλου της στη Rubico
Η TOP Ships Inc, συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη, γνωστοποίησε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Rubico Inc για την πώληση του 100% των μετοχών μιας εταιρείας των Νήσων Μάρσαλ (η «SPV»), η οποία είναι αντισυμβαλλόμενη σε σύμβαση ναυπήγησης ενός πολύ υψηλών προδιαγραφών MR chemical/product tanker, χωρητικότητας 47.499 dwt, με την Guangzhou Shipyard International Company Limited, και με προγραμματισμένη παράδοση εντός του 2029.
Επισημαίνεται ότι η συνολική τιμή πώλησης για το 100% των μετοχών του SPV είναι περίπου 6,25 εκατομμύρια δολάρια, πληρωτέα στο ακέραιο κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026, με την επιφύλαξη των συνήθων όρων ολοκλήρωσης.
Τέλος, να σημειωθεί ότι η πώληση εγκρίθηκε από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητα και αμερόληπτα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, η οποία έλαβε γνώμη περί δίκαιης μεταχείρισης όσον αφορά το αντάλλαγμα που καταβλήθηκε για την απόκτηση του SPV από ανεξάρτητο οικονομικό σύμβουλο.

