Το πρώτο υδατοδρόμιο ιδιωτικής επένδυσης στη Σκύρο

04.05.2014

Μετά την πετυχημένη διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και την έγκριση της επικυρωτικής του πράξης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας την 30/4/14 για την δημιουργία υδατοδρομίου Σκύρου,

το Λιμενικό Ταμείο προχωρεί με την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο επενδυτή του έργου, την εταιρεία «Υδατοδρόμιο Σκύρου ΙΚΕ» θυγατρική εταιρεία της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε/ Hellenic Seaplanes S.A..
Το έργο αφορά την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Λιναριάς στο οποίο θα προσδένουν τα υδροπλάνα, τα οποία σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί της Σκύρου. Η εταιρεία παρουσιάζει το σχέδια του υδατοδρομίου Σκύρου όπως θα αναπτυχθεί του επόμενους μήνες, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλο το Αιγαίο.


Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη των εργασιών δήλωσε τα εξής: «Η κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου στην Σκύρο, είναι ένα πολυσήμαντο έργο για το νησί, καθώς θα επιτρέψει την δυνατότητα προσέγγισης υδροπλάνων και έτσι θα επισκέπτονται την Σκύρο τουρίστες από εξωτερικό αλλά και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, που μέχρι σήμερα αδυνατούσαν λόγω μη ικανοποιητικής διασύνδεσης.


Με το έργο αυτό, στο οποίο πρωτοστάτησε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου πανελλαδικά ανταποκρίνεται σε ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού, που έβλεπαν αδυναμία προσέγγισης κόσμου από τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Με την κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου, ενισχύεται η τουριστική ανάπτυξη και η και η πανέμορφη και μοναδική Σκύρος μπαίνει στο χάρτη των υδροπλάνων, ως προορισμός ιδιαίτερου κάλλους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική ενδυνάμωση των κατοίκων.»


Ο κ. Αντωνόπουλος ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι: θα αποκτήσουμε υποστήριξη και εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους κατοίκους της Σκύρου όσο και τους τουρίστες αφού τα υδροπλάνα θα προσεγγίζουν όπου υπάρχει υδάτινο πεδίο ή αεροδρόμιο και να μεταφέρουν άμεσα και σύντομα περιπτώσεις ασθενών. Η προσπάθειά μας και η επιτυχημένη συνέχειά της μας γεμίζει αισιοδοξία και ηθική ικανοποίηση αφού πρωτοστατούμε σε ένα Εθνικής εμβέλειας εγχείρημα».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχεδιασμό του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes SA, το υδατοδρόμιο Σκύρου λόγο της κεντρικής του θέσης θα έχει διασύνδεση με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με Βόρεια Ελλάδα, με Σποράδες, με Κυκλάδες, με Βόλο, και με το Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αθήνας.


 Hellenic Seaplanes, επισήμανε o πρόεδρος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους, έχει ξεκινήσει την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων και σε άλλα νησιά και σύντομα θα έχει αναπτύξει ένα βιώσιμο δίκτυο με προορισμούς και τουριστικές διαδρομές.
Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα παίξουν έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας με τις αεροδιακομιδές των ασθενών αλλά και στον τουρισμό υγείας. Καταλήγοντας ο κ. Χαραλάμπους είπε «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες που πολύ πιθανόν να μας στοιχήσει την χρονιά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!