TMS Cardiff (Οικονόμου): Συμφώνησε στην κατασκευή 6+2 LNG carriers
Η TMS Cardiff Gas, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, επέκτεινε το βιβλίο παραγγελιών της, με μια σειρά πλοίων που θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Hudong-Zhonghua, σύμφωνα με πηγές του κλάδου.
Η νέα συμφωνία αφορά στην κατασκευή τεσσάρων LNG carriers, χωρητικότητας 174.000 cbm, με δυνατότητα επιλογής για άλλα δύο. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται ότι τα πλοία θα ανήκουν στην πέμπτη γενιά “Changheng Series” του κινεζικού ναυπηγείου. Επίσης, αναφέρεται ότι τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα συγκράτησης NO96 Super+ της GTT και έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 10 τόνους ανά ημέρα πλεύσης, διατηρώντας παράλληλα χαμηλούς ρυθμούς εξάτμισης και ευρεία λειτουργική ευελιξία.
Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή εταιρεία έκλεισε πρόσφατα συμφωνία ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries για την κατασκευή τριών ακόμη πλοίων.

