Συμφωνία Πρακτορείου Ειδήσεων «Xinhua» – Maritimes.gr

01.07.2024

«Γέφυρα» προσέγγισης ελληνικής και Κινεζικής ναυτιλιακής Βιομηχανίας

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η ιστοσελίδα www.maritimes.gr υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας με τα ειδησεογραφικό Πρακτορείο Xinhua προκειμένου, από κοινού, να προσφέρεται  μια πιο σφαιρική ενημέρωση  για τα θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας  τόσο στους ενδιαφερόμενους στην Κίνα όσο και στην Ελλάδα.

Με τη νέα συμφωνία , τόσο το Πρακτορείο Xinhua όσο και τo www.maritimes.gr με τα δημοσιεύματά τους θα υποστηρίξουν την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ περισσότερων ελληνικών και κινεζικών εταιρειών στον τομέα της ναυτιλίας.

«Με τη νέα συμφωνία ελπίζω πως θα βοηθήσουμε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η πολυετής αμοιβαία θετική σχέση Ελλάδος και Κίνας. Και να μην ξεχνάμε ότι όπως οι Έλληνες πλοιοκτήτες στήριξαν  την Κίνα σε δύσκολες εποχές, έτσι και η φίλη Κίνα έμπρακτα στήριξε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση», τόνισε ο κ. Μάρκος  Κάντζιος,  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του www.maritimes.gr .

Από την πλευρά του  Τιεν Φαν, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του Xinhua που εδρεύει στις Βρυξέλλες και ως δημοσιογράφος είχε καλύψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua αποδίδει μεγάλη σημασία στην Ελλάδα και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με όλους σας. Είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να χτίσουμε περισσότερους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλίας του ευχήθηκε «Καλές Θάλασσες» στο νέο καράβι.

Η Συμφωνία υπεγράφη σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο κτίριο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρουσία  του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα  Σιάο  Τζουντσένγκ και πολλών εκπροσώπων της ελληνικής πολιτικής σκηνής, του επιχειρηματικού κόσμου και του πολιτισμού.

(α-δ) Ο κ. Τσεν Γκανγκ, επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών του Xinhua,ο κ. Τιεν Φαν, επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου Ευρώπης του Xinhua που εδρεύει στις Βρυξέλλες, ο κ. Γιώργος Κακαβάς, Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού, υπουργείο Πολιτισμού, ο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Σιάο Τζουντσένγκ, ο κ. Μάρκος Κάντζιος του Maritimes.gr, ο κ. ο Λάι Μπο, πολιτικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, η κα Λι Γινγκ Εμπορική Ακόλουθος της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ο κ. Λίο Τσου Χαοτιάν, ιδρυτής της Aegean Times International Media

(α-δ) Ο κ. Τιεν Φαν, ο κ. Μάρκος Κάντζιος και ο κ. Τσεν Γκανγκ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!