Στο οa1ότερνταμ θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του « Pieter Schelte»

14.07.2014

Συμφωνία για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγαλύτερου πλοίου στον κόσμο του « Pieter Schelte» στο λιμάνι του Ρότερνταμ υπέγραψαν προσφάτως η πλοιοκτήτρια εταιρεία «Allseas» και ο Οργανισμός Λιμένος του Ρότερνταμ.

Το «Pieter Schelte» έχει 382 μέτρα μήκος και 124 μέτρα πλάτος. Το μήκος, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλάτος, κάνει αυτό το σκάφος μοναδικό.


Το «Pieter Schelte» προορίζεται για την εγκατάσταση και την αφαίρεση άνω πλευρών και υπερκατασκευών των μεγάλων υπεράκτιων εξέδρων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, βάρους έως και 48.000 τόνους, με μια μόνο ανύψωση.


Στην πλώρη του σκάφους υπάρχει ένας γερανός, όπου θα πραγματοποιούνται οι ανυψώσεις. Το πλοίο διαθέτει επίσης εξοπλισμό για την τοποθέτηση μεγάλων αγωγών και, με την χωρητικότητα του, θα είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πλοίο pipelay.


Η τελική συναρμολόγηση του «Pieter Schelte» θα λάβει χώρα στο Alexiahaven. Η εσωτερική λίμνη του Maasvlakte 2 παρέχει μέχρι στιγμής τον απαραίτητο χώρο.


Στο λιμάνι του Ρότερνταμ, θα εγκατασταθούν οι μήκους 65 μέτρων βραχίονες του μηχανισμού ανύψωσης. Οι βραχίονες κατασκευάζεται στην Ιταλία και θα μεταφερθούν με πλοίο στην Ολλανδία.


Το πλάνο είναι το «Pieter Schelte» να φτάσει στο Ρότερνταμ, στο τέλος του 2014.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!