«Σφαγή» για το Καστέλι

14.08.2014

Έντονο το ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρείες. Ικανοποίηση στο Υπ. Υποδομών.

Επιπλέον χρόνος για τους ενδιαφερόμενους για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης καθώς το Υπουργείο Υποδομών έδωσε παράταση για τις προτάσεις ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια τονίζεται ότι «εν όψει του πολύπλοκου χαρακτήρα του υπό δημοπράτηση έργου παραχώρησης κρίνεται ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την υποβολή σχολίων εκ μέρους των ενδιαφερομένων».


Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής και οι πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρίες. Παράγοντες στο Υπουργείο Υποδομών αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για αυτό. Το αεροδρόμιο πάρει τη θέση ουσιαστικά του “Νίκος Καζαντζάκης” και οι εκτιμήσεις του Υπουργείου Υποδομών κάνουν λόγο για 1.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλες 4.000 θέσεις που προορίζονται στο τουριστικό κλάδο. Στον προϋπολογισμό του έργου περιλαμβάνονται οδικά έργα 30 χλμ, εκ των οποίων 20 χλμ που θα συνδέουν το αεροδρόμιο με τον ΒΟΑΚ και 10 χλμ που θα το ενώνουν με τον ΝΟΑΚ.


Οι πληροφορίες λοιπόν κάνουν λόγο για το ενδιαφέρον από τις μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές με ορίζοντα κοινοπραξιών με ξένες εταιρίες του χώρου


Οι προβλέψεις κάνουν λόγο πως με το νέο αεροδρόμιο θα μπορούν να εξυπηρετούνται 7 εκατ επιβάτες ετησίως και υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί το 2019. Το κόστος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι άνω των 700 εκατ ευρώ μόνο για τον αερολιμένα ενώ θα αγγίξει το 1,5 δισ ευρώ λόγω των σχετικών απαλλοτριώσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!