Π. Παππάς – Oaktree Capital “καταπίνουν” την Excel Maritime

20.08.2014

Η Star Bulk Carriers Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά 34 πλοίων ξηρού φορτίου (dry-bulk) από την Excel Maritime Carriers Ltd. έναντι περίπου 680 εκατ. δολ. σε μετοχές και μετρητά, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires .

Η συμφωνία περιλαμβάνει 392,5 εκατ. δολ. σε μετοχές – περισσότερες από 29,9 εκατ. μετοχές – με βάση την τιμή κλεισίματος της Star Bulk στα 13,12 δολ. τη Δευτέρα, σημειώνει το πρακτορείο.


Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει άνοδο 5,6\% στα 13,85 δολ. στη Wall Street.


Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η εταιρεία θα έχει 103 πλοία στο στόλο της, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 11,85 εκατ. τόνων νεκρού βάρους.


Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με μετρητά που έχει στη διάθεση της και χρέος από το νέο δάνειο-γέφυρα των 231 εκατ. δολ. από τις θυγατρικές του μεγαλύτερου μετόχου της, το αμερικανικό private equity Oaktree Capital.


Οι επενδυτές της Oaktree θα κατέχουν το 57,3\% των μετοχών της Star Bulk μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ οι επενδυτές της Angelo Gordon Co. θυγατρική της Excel, θα κατέχουν μερίδιο 7,8\%, αναφέρει το Dow Jones Newswires.


Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα η Star Bulk ολοκλήρωσε τη συγχώνευση της με την Oceanbulk Shipping της Oaktree, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία ξηρού φορτίου στις ΗΠΑ.


Βασικοί μέτοχοι της συνδυασμένης εταιρείας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Πέτρος Παππάς και το αμερικανικό private equity Oaktree Capital.


Υπενθυμίζεται ότι το Oaktree διαθέτει σημαντικότατη συμμετοχή και σε έτερη εισηγμένη ναυτιλιακή ομοειδούς στόλου, την Eagle Bulk Shipping Ορισμένες πληροφορίες θέλουν μάλιστα το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τελευταίας, Eagle Bulk Shipping, να οδηγεί και αυτό σε εισφορά μέρους ή ολόκληρου του στόλου της στην Star Bulk Carriers.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!