ΟΛΘ : Αύξηση διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων κατά 16,33%

09.05.2014

Με σημαντική άνοδο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων ολοκληρώθηκε το πρώτο 3μηνο του 2014 για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κάτι που οδηγεί σε εκτίμηση για αύξηση του τζίρου, αλλά και της κερδοφορίας της ΟΛΘ ΑΕ.

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων διαμορφώθηκε την περίοδο Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου σε 77.141 TEUs, αυξημένη κατά 16,33\%, έναντι του πρώτου τριμήνου του 2013. Αύξηση κατά 2,93\% καταγράφει η διακίνηση του γενικού φορτίου, ενώ μείωση σημείωσαν το ξηρό χύδην φορτίο (-9,34\%) και το συμβατικό φορτίο (-6,3\%). Η συνολική διακίνηση φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους σε 1.682.356 τόνους, αυξημένη έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος κατά 0,67\%.


Με βάση την ποσοτική διακύμανση, αλλά και το είδος των φορτίων που διακινήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο, η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ εκτιμά ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της εταιρίας στο συγκεκριμένο διάστημα θα καταγράψουν αύξηση πέριξ του 4\%.


Στο λιμάνι τα τελωνεία


Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η παραχώρηση χώρου από την ΟΛΘ ΑΕ στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να στεγαστούν στο λιμάνι τα τελωνεία της Θεσσαλονίκης, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για πρωτοβουλία που δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τους συναλλασσόμενους με τις τελωνιακές υπηρεσίες, αλλά και για τους χρήστες του λιμανιού, οι οποίοι θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία των μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία.


ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρόγραμμα τακτικών δρομολογίων των εμπορικών τραίνων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια, το Βελιγράδι και τη Σόφια.


Συγκεκριμένα:


1. Από τη Δευτέρα 26 Μαΐου και κάθε Δευτέρα θα υπάρχει τακτικό τρένο μεταφοράς κοντέινερς από τη Θεσσαλονίκη προς τα Σκόπια. Μέσα στον Ιούνιο θα προστεθεί και δεύτερο δρομολόγιο κάθε Πέμπτη.


2. Από τον Ιούνιο κάθε Τρίτη θα υπάρχει δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι.


3. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα δρομολογίων προς τη Σόφια.


4. Περίπου την ίδια περίοδο θα ξεκινήσουν δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς την Κωνσταντινούπολη.


Για τις εξελίξεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε: «Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Βαλκανικές πρωτεύουσες ήταν αίτημα της αγοράς και της ΟΛΘ ΑΕ εδώ και χρόνια. Η ικανοποίησή του προσφέρει καλές υπηρεσίες στο εμπόριο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και στις υπηρεσίες που παρέχει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναβαθμίζεται σε κόμβο συνδυασμένων μεταφορών. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και τους εκπροσώπους των χρηστών του λιμένος για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας επ” ωφελεία της οικονομίας της περιοχής αποτελεί σταθερή επιδίωξη της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ. Με την ίδια οπτική θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!