Οι Έλληνες εφοπλιστές στο ταμπλό

05.04.2018

Στα ύψη βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση της Gaslog του Πήτερ Λιβανού φτάνοντας τα 1,64 δισ δολ

Η μετοχή της ειοηγμένης ναυτιλιακής εταιρίας κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα διαμορφούμενη στα 16,30 δολ

Η Ocean Rig συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου τραβά πάνω της τα βλέμματα για να διαπιστωθεί πως θα ξεφύγει τελικά από την οικονομική κρίση.

Στα 14,57 δολ διαπραγματεύεται η μετοχή της Genco συνεχίζοντας σε εξαιρετικό τέμπο με τη χρηματιστηριακή της αξία να βρίσκεται στα 14,57 δολ.

Το υψηλό έτους βρίσκεται στα 16,29 δολ. Πάνω από τα 400 εκατ δολ κινείται η χρηματιστηριακή αξία της Capital Product Partners του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον τίτλο της να διαπραγματεύεται στο εύρος των 3,09 δολ.

Η Danaos Corp του δόκτορος της ναυτιλίας Γιάννη Κούστα βρίσκεται στην τιμή των 1,30 δολ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της βρίσκεται στα 131,759 εκατ δολ. Το χαμηλό 52 εβδομάδων στα 1,20 δολ απόρροια της φουρτούνας της Hanjin Shipping.

Στα 309 εκατ δολ κυμαίνεται η κεφαλαιοποίηση της Safe Bulkers του Πόλυ Χατζηιωάννου με την τιμή της μετοχής στα 3,10 δολ, ενώ η Top Ships του Ευάγγελου Πισπόλη, διαπραγματεύεται στα 1,65 δολ και η χρηματιστηριακή της αποτίμηση βρίσκεται στα 227,545 εκατ δολ.

Πάνω από τα 370 εκατ δολ βρίσκεται η κεφαλαιοποίηση της Dynagas LNG Partners του Γιώργου Προκοπίου με την τιμή της μετοχής στα 10,34 δολ, ενώ η Dorian LPG του Γιάννη Χατζηπατέρα βρίσκεται στα 7,56 δολ.

Η Costamare του Κωνσταντίνου Κωνσταντακόπουλου βρίσκεται ως προς τη χρηματιστηριακή της αξία στα 678,101 εκατ. αν και ο θόρυβος για το ναυτιλιακό ομόλογο και αν θα προχωρήσει στην έκδοση όταν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία έχει κοπάσει.

Η TEN του Νικόλα Τσάκου βρίσκεται κοντά στα 280 εκατ δολ ως προς την κεφαλαιοποίηση της.

Η άλλη εταιρία συμφερόντων της Χιώτισσας εφοπλίοτριας Navios Maritime Partners βρίσκεται στην τιμή των 1,75 δολ με την κεφαλαιοποίηση της πάνω από τα 295 εκ δολ. 

Κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 1 δολ γύρισε και η μετοχή της Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου διαπραγματευόμενη στα 0,81 δολ Στα 92,52 εκατ δολ βρίσκεται η χρηματιστηριακή της αξία με υψηλό 52 εβδομάδων τα 1,99 δολ.

Επέοτρεψε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 1 δολ. η Globus Maritime της οικογένειας Φειδάκη αν και είχε καταφέρει να μαζέψει τις ζημίες της σε σύγκριση με τα προηγούμενες χρήσεις. Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά εταιρία κινείται στο εύρος των 0,79 δολ με τη χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφώνεται στα 24,65 εκατ δολ. Το υψηλό 52 εβδομάδων ήταν στα 4,97 δολ. ενώ τώρα διαπραγματεύεται κοντά στο αντίστοιχο χαμηλό που ήταν στα 0,74 δολ. Αν και η αγορά προεξοφλεί ότι η οικογένεια Φειδάκη ετοιμάζει νέες κινήσεις.

Μικρή πτώση κατέγραψε η χρηματιστηριακή αξία της Star Bulk Carriers Μέσα σε μια εβδομάδα η ναυτιλιακή εταιρία του Πέτρου Παπ πά έχασε περίπου 19 εκατ δολ. Την Τρίτη η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ήταν στα 717,2 εκατ δολ ενώ επτά ημέρες πριν ήταν στα 736 εκατ δολ. Μικρές διακυμάνσεις χωρίς ιδιαίτερη αξία επισημαίνουν οι αναλυτές. Η Star Bulk Carriers η οποία διαπραγματεύεται στο αμερικανικό ταμπλό στην τιμή των 1 1,48 δολ. καταγράφοντας σημαντικές επιδόσεις έχει θωρακιστεί ταμειακά ενώ έχει προχωρήσει και σε ουσιαστικές επενδύσεις σε πλοία αξιοποιώντας την ανάκαμψη στο ξηρό φορτίο. Το υψηλό 52 εβδομάδων ήταν στα 13,4 δολ., ενώ το αντίστοιχο χαμηλό ήταν στα 7,57 δολ. Συν το ότι ο Παππάς έχει ανοίξει τη βεντάλια και σε άλλες δραστηριότητες όπως τα logistics.

Στα 157,449 εκατ δολ διαμορφώνεται η χρηματιστηριακή αξία της Stealthgas του Χάρη Βαφειά της οποίας η μετοχή τρέχει πλησιάζοντας το υψηλό έτους όλο και πιο πολύ. Κινείται δηλ στα 3,95 δολ με σύμμαχο τα χρυσά ναυλοσύμφωνα που έχει κλείσει για πλοία της και τα οποία συνιστούν σημαντικές πηγές εσόδων για τα ταμεία της.

H Dryships του Γιώργου Οικονόμου εμφανίζει σημαντικό σημάδια ανάκαμψης το τελευταίο χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν κινδύνευσε η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρία να πέσει στα βράχια. Τώρα η μετοχή της βρίσκεται στην τιμή των 3,95 δολ., ενώ η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται πάνω από τα 358 εκατ. δολ. έχοντας προσελκύσει εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών.

 

πηγή: DEALNEWS

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!