Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν άνω του ενός δις δολ. για αγορά πλοίων το α’ 2μηνο του 2017
Δυναμικά στην αγορά πλοίων μπήκαν οι Έλληνες εφοπλιστές τους δυο πρώτους μήνες του 2017 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του του ναυλομεσιτικού οίκου Allied απέκτησαν 60 πλοία έναντι 1 δις 145 εκατ. δολαρίων !
Ειδικότερα αγοράσθηκαν 50 φορτηγά πλοία, 9 δεξαμενόπλοια και ένα υγραεριοφόρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Allied για τα φορτηγά πλοία επενδύθηκαν περί τα 615 εκατ. δολάρια, ενώ για τα δεξαμενόπλοια δόθηκαν 443 εκατ. δολάρια
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνικές επενδύσεις στη ναυτιλία καλά κρατούν καθώς από τα 3,6 δις δολάρια που έχουν επενδυθεί στη ναυτιλία το 2017 για αγορά πλοίων , οι Έλληνες έχουν επενδύσει το 30,5\% ενώ οι αγορές σε πλοία καλύπτουν το 20,1\% και ανέρχονται συνολικά στα 308 τον αριθμό.
Οι άμεσοι ανταγωνιστές των Ελλήνων που είναι οι Κινέζοι έχουν δώσει 255,2 εκατομμύρια δολάρια για 46 πλοία εκ των οποίων 30 είναι φορτηγά, τέσσερα δεξαμενόπλοια εννέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα υγραεριοφόρο.
Στην Τρίτη θέση των επενδύσεων είναι οι Νορβηγοί με 361,9 εκατ. Δολάρια για 16 πλοία και στην τέταρτη οι Γερμανοί με 135,4 εκατ. δολάρια για 12 πλοία.