Νέες παραγγελίες κατασκευής LNG στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία
Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και Samsung Heavy Industries (SHI) έχουν δεχθεί παραγγελίες για την κατασκευή επτά και τεσσάρων πλοίων LNG carriers, αντίστοιχα.
Το DSME δήλωσε σε μια κανονιστική κατάθεση στο χρηματιστήριο (Korea Exchange) ότι θα κατασκευάσει τα πλοία, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων για έναν άγνωστο εφοπλιστή με έδρα την Αφρική, ο οποίος πληρώνει σχεδόν 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια για να παραλάβει τα πλοία μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026.
Αντίστοιχα, σε δύο ξεχωριστές καταθέσεις, το SHI αποκάλυψε μια παραγγελία αξίας περίπου 427 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν Αφρικανό πλοιοκτήτη για δύο LNG carriers, που θα παραδοθούν έως τον Μάρτιο του 2025 και μια συμφωνία 428 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα άλλο ζευγάρι πλοίων που θα πρέπει να παραδοθεί σε έναν άγνωστο πλοιοκτήτη με έδρα τις Βερμούδες μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.
Τέλος, να σημειωθεί ότι κανένα ναυπηγείο δεν αποκάλυψε εάν τα πλοία προορίζονται για το τεράστιο πρόγραμμα ναυπήγησης LNG carriers της QatarEnergy, στο οποίο υπέγραψε τον Ιούνιο του 2020 μαζί με την Hyundai Heavy Industries (HHI). Τα εν λόγω ναυπηγεία (DSME & SHI) έχουν συμφωνήσει να ναυπηγήσουν περισσότερα από 50 LNG πλοία μέχρι στιγμής εφέτος.