Νέα πλωτά παλάτια για την κρουαζιέρα

12.08.2014

Η «βιομηχανία της κρουαζιέρας» αυξάνει, με αλματώδης ρυθμούς τον στόλο της, κατασκευάζοντας διαρκώς καινούργια «πλωτά παλάτια».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Princess Cruises, η αμερικανο-αγγλική εταιρεία του ομίλου της Carnival, η οποία μόλις δύο μήνες μετά την παραλαβή του νεότευκτου «Regal Princess» τοποθέτησε νέα παραγγελία για την κατασκευή ενός ακόμα κρουαζιερόπλοιου.


Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny το νέο πλωτό «παλάτι» θα κατασκευαστεί στα Ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri. Θα έχει χωρητικότητα 3.560 επιβατών και έχει συμφωνηθεί να παραδοθεί τον Ιανουάριο του 2017. Το κόστος της επένδυσης θα ανέλθει σε 600 εκατομμύρια δολάρια.


Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε κατασκευάσει στα ίδια ναυπηγεία δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια μετά από συμφωνία, που είχε κλείσει το Μάιο του 2010.


Το πρώτο από τα δύο πλοία, που έχουν χωρητικότητα 3.600 επιβατών, είναι το Royal Princess, το οποίο παραδόθηκε το καλοκαίρι του 2013 ενώ τον περασμένο Μάιο η εταιρεία παρέλαβε και το άλλο νεότευκτο πλοίο της.


Τα δύο πλοία είναι τα μεγαλύτερα νεότευκτα, που κατασκευάστηκαν για λογαριασμό της Princess Cruises. Το σύνολο των εξωτερικών καμπινών έχει ατομικό μπαλκόνι ενώ οι εσωτερικές καμπίνες καλύπτουν μόλις το 20\% των καμπινών του πλοίου.


Η εταιρεία διαχειρίζεται συνολικά 18 κρουαζιερόπλοια και το πιο παλιό από αυτά είναι το κατασκευής 1995 Sun Princess που ανακατασκευάστηκε το 2010.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!