Navigator: Συμφώνησε στην πώληση οκτώ gas carriers

16.04.2026

Η Navigator Holdings, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, προχώρησε στην αναβάθμιση του στόλου της, υπογράφοντας μια μη δεσμευτική επιστολή πρόθεσης για την πώληση οκτώ πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου και του μεριδίου της στην κοινοπραξία Unigas, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 183 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα αγοραστών περιλαμβάνει την Bernhard Schulte (Σιγκαπούρη) και την γερμανική Sloman Neptun, και οι δύο υφιστάμενοι εταίροι στην κοινοπραξία Unigas International. Τα πλοία που προορίζονται για πώληση κυμαίνονται από 6.800 κυβικά μέτρα έως 12.000 κυβικά μέτρα και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2008 και 2017, με μέση ηλικία περίπου 13 ετών. Μετά την ολοκλήρωσή τους, η Navigator θα αποχωρήσει πλήρως από την Unigas pool, αφήνοντας τους υπόλοιπους εταίρους να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, με έδρα το Λονδίνο, δήλωσε ότι τα πλοία θεωρούνται non-core και η συμφωνία ταιριάζει με την προσπάθειά της να απλοποιήσει την επιχείρηση και να επικεντρωθεί σε χωρητικότητα υψηλότερων προδιαγραφών..

Ο διευθύνων σύμβουλος Mads Peter Zacho σημείωσε ότι η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζει τη σύνθεση του στόλου και την κατανομή κεφαλαίου με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παραμένει επικεντρωμένη σε περιουσιακά στοιχεία που υποστηρίζουν τις βασικές της δραστηριότητες.

Η Navigator είναι μια κορυφαία εταιρεία μεταφοράς LPG με handysize πλοία, η οποία διαθέτει στόλο με περισσότερα από 50semi- or fully refrigerated vessels, πολλά από τα οποία μπορούν να μεταφέρουν αιθυλένιο και αιθάνιο. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα πλοία αναμένεται να πωληθούν περίπου στην καθαρή αξία του ενεργητικού, με τα έσοδα να προορίζονται για την υποστήριξη γενικών εταιρικών σκοπών και της συνεχιζόμενης ανανέωσης του στόλου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συναλλαγή θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2026.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!