Nanjing Tanker: Συμφώνησε στην κατασκευή δύο LR2s
Η κινεζική Nanjing Tanker συνεχίζει την επέκταση του στόλου της με δύο νεότευκτα πλοία σε εγχώριο ναυπηγείο.
Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Σαγκάης ιδιοκτήτρια εταιρεία του China Merchants Group πρόκειται να προσθέσει LR2 carriers από την Dalian Shipbuilding Industry Group.
Η Nanjing Tanker ελέγχει σήμερα έναν στόλο με περισσότερα από 70 πλοία. Πέρυσι, η εταιρεία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου, το οποίο οδήγησε σε κράτηση μιας σειράς τουλάχιστον οκτώ νεότευκτων δεξαμενόπλοιων στην Guangzhou Shipyard International.
Ιδρυμένη το 1993, η εταιρεία υπέστη αλλαγή ηγεσίας νωρίτερα φέτος, με τον Lei Ding, αντιπρόεδρο της China Merchants Energy Shipping (CMES) και πρώην γενικό διευθυντή της Hong Kong Ming Wah Shipping, να αναλαμβάνει τα ηνία.
Η τελευταία κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της Nanjing Tanker σε αυτόν τον τομέα νεότευκτων πλοίων, μετά την κράτηση MRs και LR1s για κατασκευή το 2024.

