Μειωμένες έως και 20% οι τιμές των πλοίων

18.08.2014

Έως και 20\% έχουν μειωθεί, τους τελευταίους μήνες, οι τιμές σε ορισμένες κατηγορίες πλοίων εκτίμησε μιλώντας σε επενδυτές ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Euroseas, Αριστείδης Πίττας. Η πτώση των ναύλων, ευθύνεται για την μείωση των αξιών των πλοίων σύμφωνα με τον κ. Πίττα.

Ειδικά στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ο κ. Πίττας εκτιμά ότι οι τιμές των μεταχειρισμένων πλοίων έχουν μειωθεί κατά περίπου 15\% κατά μέσο όρο τους τελευταίους μήνες. Ορισμένες τράπεζες είναι έτοιμες σαν πουλήσουν υποθηκευμένα πλοία σύμφωνα με τον επικεφαλής της Euroseas.


Στα second hand πλοία οι τιμές πέφτουν δεν συμβαίνει όμως κάτι ανάλογο στα νεότευκτα καθώς τα ναυπηγεία αφού βλέπουν τις παραγγελίες να κινούνται ικανοποιητικά δεν ρίχνουν τις τιμές.


Η Euroseas ελέγχει ένα μικτό στόλο από πέντε πλοία ξηρού φορτίου και εννέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Επίσης έχει υπό ναυπήγηση άλλα τέσσερα πλοία ξηρού χύδην φορτίου.


Η εταιρεία ανακοίνωσε για το δεύτερο 3μηνο του 2014 ζημιές ύψους 5 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 8,8 εκατ. δολ. το δεύτερο 3μηνο του 2013 και έσοδα 10 εκατ. δολ. έναντι 9,98 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!