Λαγκάρντ: Θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα εάν το PSI γινόταν νωρίτερα

11.04.2014

Πολύ καλύτερα για την Ελλάδα αλλά και για τους πιστωτές θα ήταν εάν το κούρεμα του ελληνικού χρέους- PSI – είχε γίνει νωρίτερα, υποστήριξε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκαρντ στη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει να κάνει ακόμη αρκετά.


Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές – και μάλιστα ο ένας εξ αυτών έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης – το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες, όπως είπε.


Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πιο σύντομα και καλύτερα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!