Κέρδη 13,6 εκατ. δολ για Diana Shipping από ναύλωση ενός capesize

08.07.2014

Κέρδη 13,6 εκατ. δολαρίων θα εισρεύσουν στα ταμεία της εταιρείας Diana Shipping από την συμφωνία ναύλωσης του προσφάτως αποκτηθέντος capesize « GP Zafirakis», χωρητικότητας 180.000 dwt,, από την RWE Supply & Trading για διάστημα 18 έως και 22 μηνών.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας Diana Shipping σημειώνεται ότι «το σκάφος θα της αποφέρει 25,25 δολάρια ημερησίως κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, που θα φθάνει σε συνολική αξία τα 13,6 εκατομμύρια δολάρια».


Το πλοίο, που κόστισε 58 εκατ. δολάρια θα παραδοθεί από την κοινοπραξία Qingdo Beihai τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.


Ναυτιλιακοί αναλυτές σημειώνουν ότι οι τιμές των capesize βελτιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, χάρη στην αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.


«Παρά το γεγονός ότι, τα επίπεδα των αποθεμάτων σιδηρομεταλλεύματος στα κινέζικα λιμάνια βρίσκονται ακόμα γύρω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα των λίγο κάτω από τους 114 εκατομμύρια τόνους, όπου ήταν από τα μέσα Μαΐου, πιστεύουμε ότι η τάση για περισσότερη χρήση εισαγόμενου σιδηρομεταλλεύματος παρά εγχώριων παραγόμενων προϊόντων είναι πιθανό να συνεχιστεί με δεδομένη την υψηλότερη ποιότητα του διεθνώς εξορυσσόμενου προϊόντος» αναφέρουν και σημειώνουν ότι «η αγορά capesize προετοιμάζεται για μια μικρή ανάκαμψη, υποβοηθούμενη από τους υψηλότερους όγκους προϊόντων στο τελευταίο μισό του έτους».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!