09.12.2015

καπτ. Γιώργος Βλάχος: Η Ελλάδα χωρίς ναυτιλία είναι ένα μεγάλο τίποτα

Ολοκληρώνοντας την δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. (Πάσης Τάξεως), ο Καπτ Γιώργος Βλάχος, μιλά στο maritimes TV λέγοντας πως η θέση αυτή απετέλεσε την ύψιστη τιμή για αυτόν. Επισημαίνει πως «Η Ένωση προέρχεται και ανήκει στο συνάδελφο πλοίαρχο Πάσης Τάξεως. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αυτό είναι το πιστεύω μας..»


Προσκαλεί όλους τους συναδέλφους πλοιάρχους να προσέλθουν και να υποστηρίξουν την Ένωση, τονίζοντας πως κανείς από μόνος του δεν μπορεί να επιτύχει πράγματα, ενώ αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση του καθενός να ανήκει ευρύτερα σε μια οντότητα.


Αναφέρεται στη διαχρονική στήριξη που παρέχει ο έλληνας ναυτικός στη χώρα, όπως και στις προϋποθέσεις επιτυχούς σταδιοδρομίας.


«Νούμερο ένα κανόνας για να επιτύχει ένας νέος ως ναυτικός θα πρέπει να αγαπάει το επάγγελμα, αλλά βασικό είναι να ξεκινά από τη σωστή βάση η όποια είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης».


«Προσπαθούν να αποναυτικοποιήσουνε της Ακαδημίες, οι περισσότερες από τις μισές ακαδημίες δεν έχουν διευθυντή καπετάνιο..»


συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio panos halkidis

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!