maritimes ΡΟΗ
Ναυτιλία

Κόντες: Είναι αδύνατον να γίνουν επενδύσεις σε όλα λιμάνια της χώρας

Η αξιοποίηση των ελληνικών λιμανιών αποτελεί ένα χρόνιο και βασικό θέμα για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Π. Κουρουμπλής από Αλεξανδρούπολη: "Η κυβέρνηση προστατεύει τις τοπικές κοινωνίες και τον εθνικό πλούτο, με τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων"

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη μέθοδο των παραχωρήσεων δραστηριοτήτων η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, όπως και των άλλων εννέα λιμανιών, μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τις συναντήσεις που είχε σήμερα με τον Δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα.

2 η Συνάντηση Μελών 2018 Βράβευση κι Ευχαριστίες στους Υποστηρικτές και Χορηγούς

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη με την ΟΦΑΕ

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Γενικού Γραμματέα κ Χρήστου Λαμπρίδη,

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας Mr. Ζou Xiaoli στις εγκαταστάσεις της ΝΕΖ Περάματος

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Κίνας Mr. Ζou Xiaoli στις εγκαταστάσεις της ΝΕΖ Περάματος όπου και ξεναγήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Captain Fu Chengqiu και στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε.

ΕΛΚΕΘΕ: «Καθαρές παραλίες, θάλασσα βυθός και βένθος στο Σαρωνικό»

Οι τελικές μετρήσεις που έκανε το ΕΛΚΕΘΕ στο Σαρωνικό Κόλπο, για να εκτιμήσει τα αποτελέσματα που είχε η επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, μετά το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ, παρουσιάστηκαν χθές σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Die Welt: Νο 1 στην εμπορική ναυτιλία η Ελλάδα παρά την κρίση

«Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, με στόλο αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι η υπ΄αριθμόν ένα χώρα στην παγκόσμια κατάταξη των εμπορικών στόλων - ακολουθούμενη από κοντά από την Ιαπωνία και την Κίνα.

«Ψαλιδίζονται» οι προσδοκίες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

Σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις η πορεία της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου το πρώτο τρίμηνο του 2018 δεν δικαίωσε τις εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα τώρα οι αναλυτές να υποχρεούνται να «ψαλιδίσουν» τις ιδιαίτερα θετικές αρχικά προσδοκίες τους.
Τουρισμός

Επιτυχής παρουσία του νηογνώμονα INSB Class στο 1ο Yachting Festival

Με επιτυχία στέφθηκε η παρουσία του νηογνώμονα INSB Class στο 1o Yachting Festival στο οποίο συμμετείχε ως εκθέτης κι έλαβε χώρα στην Μαρίνα Αλίμου από την Πέμπτη 12 Απριλίου έως και την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018.

PwC: Ζητούνται επενδύσεις 4,8 δισ. στον τουρισμό

Την ανάγκη δημιουργίας 45.000 κλινών στην προσεχή πενταετία προκειμένου δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί να απορροφήσουν την υπερβάλλουσα ζήτηση, αλλά και να καρπωθούν ποιοτικά έσοδα υπογραμμίζει σε μελέτη της η PwC, με τον γενικό τίτλο «Από την ύφεση στην ανάκαμψη».

Η Αστυπάλαια μπορεί να εμπνεύσει πάθος όλο το χρόνο!

Φέτος την Πρωτομαγιά, σας προσκαλούμε στο Kallichoron Art Boutique Hotel στο εναλλακτικό τετραήμερο ξεχωριστών εμπειριών “Astypalea In Passion”, που θα λάβει χώρα 28/4-01/05/2018 στην μαγευτική Αστυπάλαια με στόχο την απόλυτη χαλάρωση. Γαστρονομικές εμπειρίες, εξερεύνηση, πολιτισμός και πολύ κέφι στην καρδιά του Αιγαίου!

Σας περιμένουμε όλους 3-6 Μαΐου στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το 17ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Μαΐου, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ γιωτινγκ στην μαρίνα Αλίμου

Με την φιλοξενία περισσότερων από 350 Αμερικανών πρακτόρων – συνέδρων που βρίσκονται στην Αθήνα για το Ετήσιο Συνέδριο της ASTA – Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Γραφείων,
Οικονομία

Νέο σύστημα υπολογισμού για τις συντάξεις των ναυτών

Στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία βάσει του νέου συστήματος υπολογισμού οι συντάξεις των ναυτών αυξάνονται μέχρι και 32%, όπως και οι συντάξεις των αξιωματικών αυξάνονται μέχρι και 10%, παρουσίασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος.

Η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προωθεί την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη

Πεκίνο (Χinhua) - Η σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας προωθεί την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και την ανάπτυξη του εμπορίου, ενώ προσφέρει νέες ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας σε άλλες χώρες, σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Aνάπτυξη στο 6,6% θα έχει το 2018 η κινεζική οικονομία

σύμφωνα με εκτίμηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την Ασία

Συμφωνία Δημοσίου - Paneuropean για πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Δημοσίου και ομίλου Λάτση για την από κοινού διάθεση μετοχών των ΕΛΠΕ σε στρατηγικό επενδυτή και η εκκίνηση της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας αναμένεται από το ΤΑΙΠΕΔ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τις τεχνολογικές εξελίξεις της επόμενης πενταετίας «προβλέπει» η IBM

Κάθε χρόνο, η IBM Research, o ερευνητικός βραχίονας της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής ΙΒΜ, δίνει στη δημοσιότητα τις προβλέψεις του για τις πέντε κυριότερες τεχνολογικές εξελίξεις των επομένων πέντε ετών, οι οποίες θα επιδράσουν καθοριστικά την κοινωνία και την οικονομία.
Ενέργεια

Η κοινοπραξία των εταιρειών SNAM, ENAGÁS, FLUXYS ανακηρύσσεται προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ

Η ευρωπαϊκή κοινοπραξία αποτελούμενη από τη Snam, με ποσοστό συμμετοχής 60%, μαζί με την Enagás (20%) και τη Fluxys (20%), επιβεβαιώνει ότι ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής στον διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ : Ανακοίνωση αλλαγής σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου.

Η "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε." ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την από 11 Απριλίου 2018 επιστολή των συναρμοδίων Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Η Μόσχα χτίζει την «ανατολική οδό» για το φυσικό αέριο

Με μήκος 3.000 χιλιόμετρα ένας αγωγός φυσικού αερίου φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο προς τα ανατολικά στα τεράστια ρωσικά κοιτάσματα.
Συνεντεύξεις

O INSB Class στηρίζει τον θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα μας

«Με την συμμετοχή μας στο 1ο Φεστιβάλ Γιώτινγκ 2018, θέλαμε να αναδείξουμε την σημαντική παρουσία μας τόσο στην Ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά του γιώτινγκ.» Επισημαίνει ο Χρήστος Ευσταθίου, Τεχνικός Διευθυντής του INSB Class, στο maritimes.gr από το περίπτερό τους στην έκθεση.

Ε. Χαλδεάκης: Ενοποιούμε όλες τις πληροφορίες σε μια πλατφόρμα

Η ναυτιλία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή επισημαίνει ο Ευθύμιος Χαλδεάκης, Sr. Strategic Accounts Manager της SetelHellas, μιλώντας στο maritimes.gr
Απόψεις

Οι προκλήσεις στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση

Αν και οι σπουδαστές στις ΑΕΝ μπαίνουν μέσα από πανελλήνιες εξετάσεις και οι σχολές είναι τετραετούς φοίτησης στο τέλος όταν αποφοιτούν ο τίτλος τους είναι αδιαβάθμητος. Μετά από 12 έτη όταν πλέον αποκτήσουν το βαθμό του Α καπετάνιου ο τίτλος τους γίνεται ισότιμος του αντίστοιχου των ΤΕΙ. Το αίτημα ανωτατικοποίησης πρέπει σταδιακά να υλοποιηθεί.
Έλληνες Ευεργέτες

Δωρεά 250 εκατ. ευρώ από το Ιδρυμα Νιάρχος για τη δημόσια υγεία

"Η έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Εκδηλώσεις

4ο Ναυτιλιακό Συνέδριο Ναυτεμπορικής

The Jean Monnet Action “European Ports Policy”

YES to Shipping Forum 2018

POS 2018 INFO CONFERENCES AND SEMINARS