ICAO : Αυξημένες οι μετακινήσεις με αεροσκάφη το 2016 κατά 6%
Αύξηση κατά 6\% , στους 3,7 δισεκατομμύρια επιβάτες, κατέγραψαν οι αεροπορικές μετακινήσεις διεθνώς το 2016 σε σχέση με το 2015, κυρίως χάρη στην συμβολή των εταιρειών χαμηλού κόστους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).
Η αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης ήταν πιο έντονη στη Μέση Ανατολή (11,2\%), την Ασία (8\%), τη Λατινική Αμερική (6,5\%) και την Αφρική (5,7\%) ενώ ήταν μικρή στην Ευρώπη (4,3\%) και τη Βόρειο Αμερική (3,5\%).
Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους αποτελούν το 28\% του συνόλου των επιβατικών αερομεταφορών. Για πρώτο φορά μετέφεραν πάνω του ενός δισεκατομμυρίου επιβατών.
Στην Ευρώπη οι εταιρείες χαμηλού κόστους μετέφεραν σχεδόν το ένα τρίτο των επιβατών, ελαφρώς πιο πάνω από το 31\% της Ασίας ή το 25\% της Βορείου Αμερικής.
«Η αυξανόμενη παρουσία των μεταφορέων χαμηλού κόστους στις αναδυόμενες οικονομίες συνέβαλε στην συνολική ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης», αναφέρει η ICAO.