Η Hellenic Hull & το Πανεπιστήμιο Πειραιά ενώνουν τις δυνάμεις τους 

03.04.2024

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Hellenic Hull και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, προκειμένου Έλληνες φοιτητές να παρακολουθήσουν σχετικά σεμινάρια ναυτασφάλισης.

Το maritimes.gr έδωσε το “παρών” και συνομίλησε με στελέχη του κλάδου.

Ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Hull Management  & Πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης Ναυτασφάλισης, ανάφερε ότι “είναι σημαντικό να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες στο ναυτιλιακό κλάδο. “Η ναυτασφάλιση δεν υπάρχει στην Ελλάδα και είναι ένα κομμάτι που πρέπει να γίνει γνωστό στους φοιτητές. Έτσι με το Μνημόνιο Συνεργασίας θα γίνουν μεταξύ άλλων και οι απαραίτητες διαλέξεις”.

Παράλληλα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι εταιρείες αναπτύσσονται με τους ανθρώπους και εκτίμησε ότι η νέα γενιά θα είναι καλύτερη από την παλαιότερη και θα έχει περισσότερες επιτυχίες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακίρης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη πλοιοκτησία και όσον αφορά στο ζήτημα της απανθρακοποίησης, το οποίο εκ των πραγμάτων έχει φέρει αναγκαστικές αλλαγές, είναι κάτι στο οποίο η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) πρέπει να δραστηριοποιηθεί εκτενέστερα.

Την ίδια ώρα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δρ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενός οράματος, το οποίο δεν θα πρέπει να επιβληθεί, αλλά να υπάρχει από τους ανθρώπους προκειμένου να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Ποιο συγκεκριμένα, η Hellenic Hull και το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στον τομέα της ναυτασφάλισης. Με την Hellenic Hull να αποτελεί την πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία που συμπράττει συμφωνία με το μεγαλύτερο ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, γίνεται ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση του μεγαλύτερου ναυτιλιακού κέντρου.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δρ. Μιχάλης Σφακιανάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, Δρ. Άγγελος Παντουβάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Δρ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ενώ από πλευράς της εταιρείας ήταν ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Hull, και Πρόεδρος της Επιτροπής Ocean Hull της Διεθνούς Ένωσης για τη Ναυτασφάλιση, αλλά και στελέχη της εταιρείας, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, αποφασίστηκε η από κοινού ανταλλαγή τεχνογνωσίας μέσω διαλέξεων, συνεδριάσεων και παρουσιάσεων, ενώ το Πανεπιστήμιο Πειραιά θα παρέχει μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε ζητήματα σχετικά με τη ναυτασφάλιση.

Η Hellenic Hull και το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. θεσπίζουν πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για την ενίσχυση της εξειδίκευσης στο χώρο της ναυτασφάλισης, ενώ συμφωνούν να ενταχθούν σε ερευνητικά προγράμματα που ως στόχο έχουν την καιντομία στη ναυτιλία. Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, στην στελέχωση και στη διαρκή εκπαίδευση των στελεχών της μέσα από προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενω ταυτόχρονα υιοθετεί την πρωτοβουλία των βραβείων αριστείας για τους μαθητές που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες βαθμολογίες.

Τέλος, συμφωνείται η διοργάνωση μοντέλου προσομοίωσης των εργασιών των επιτροπών της Διεθνούς Ένωσης για τη Ναυτασφάλιση, όπου οι φοιτητές και φοιτήτριες θα διαβουλεύονται σε πραγματικό χρόνο τα σημαντικότερα θέματα στην τρέχουσα ατζέντα του οργανισμού, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τις πραγματικές ανάγκες της ναυτασφαλιστικής αγοράς.

Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης αποτελεί μέρος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Hellenic Hull, συμβάλλοντας στη διαμόφωση των στελεχών του μέλλοντος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!