Η τουρκική Beks προχωρά σε μία ακόμη εξαγορά την τρέχουσα χρονιά

Η Beks Shipmanagement and Trading με έδρα την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές “δοκίμασε την τύχη της” στην αγορά των secondhand πλοίων, όπως έκαναν αντίστοιχα και άλλοι Τούρκοι πλοιοκτήτες.
Ειδικότερα, την τρέχουσα εβδομάδα ναυτιλιακές αναφορές σημειώνουν ότι η ταχέως αναπτυσσόμενη πλοιοκτήτρια εταιρεία, κατέθεσε περίπου 31 εκατομμύρια δολάρια για το 10 ετών Capesize “Prosperous”, που πωλήθηκε από τον Κινέζο πλοιοκτήτη Teh Hu Cargocean. Το πλοίο αναφέρεται ότι είναι σε καλή κατάσταση, έχει περάσει τον Μάιο το special survey, ενώ έχει και αρκετά χρόνια μέχρι το επόμενο drydock.
Επίσης, η ναυτιλιακή εταιρεία Beks αγόρασε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς και τρία Supramaxes, όπως επίσης και ένα tanker, 15 ετών & χωρητικότητας 105.000 dwt από την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine, συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου.
Τέλος, να αναφερθεί ότι η πλοιοκτήτρια & διαχειρίστρια ναυτιλιακή εταιρεία ιδρύθηκε το 2011 από τον Τούρκο μεγιστάνα Ali Bekmezci.
