Genco: Ενίσχυσε τον στόλο της με ένα ακόμη Capesize bulk carrier

07.10.2024

Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη Genco Shipping & Trading επέστρεψε στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων με την πρώτη της αγορά για φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, η Εταιρεία με έδρα το Μανχάταν εξαγόρασε ένα Capesize bulk carrier κατασκευής του 2016 (που δεν κατονομάζεται) σε μια συμφωνία αξίας 47.5 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά και ανάληψη από την ανανεούμενη πιστωτική διευκόλυνση της εταιρείας.

Το πλοίο χωρητικότητας 180.000 dwt θα πρέπει να παραδοθεί τις επόμενες 30 ημέρες και να μετονομαστεί σε “Genco Intrepid”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία αγορά της Genco καταγράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η ναυτιλιακή εταιρεία πρόσθεσε το εξοπλισμένο με scrubbers Capesize bulk carrier “Genco Reliance”, το οποίο κατασκευάστηκε το 2016, για 43 εκατομμύρια δολάρια.

Η Eταιρεία υπό την ηγεσία του John Wobensmith θα έχει, κατά την παράδοση, ένα στόλο 42 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 16 πλοίων Capesizes.

«Η αγορά συνάδει με τον δεδηλωμένο στόχο μας για επανεπένδυση των εσόδων από την πώληση παλαιότερων, λιγότερο αποδοτικών πλοίων σε υψηλής ποιότητας Capesizes για να αυξήσουμε την ισχύ των κερδών μας και να εκσυγχρονίσουμε περαιτέρω τον στόλο μας», δήλωσε ο CEO της Genco, Wobensmith.

Συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας εξαγοράς, η εταιρεία έχει επενδύσει από το 2021 περίπου 285 εκατομμύρια δολάρια για να ανανεώσει την χωρητικότητα της.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!