Δημιούργησαν Pool δεξαμενόπλοιων οι Hafnia & Mercuria

29.01.2024

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hafnia, συμφερόντων του Ομίλου BW και η Mercuria γνωστοποίησαν μια νέα εταιρεία που ονομάζεται “Hafnia Panamax Pool”.

Επισημαίνεται ότι αρχικά η νέα εταιρεία θα λειτουργήσει με 10 δεξαμενόπλοια κατηγορίας panamax με μέση ηλικία τα 13 έτη από τα γραφεία τους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Ενώ, η συνεργασία αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα σε ένα τμήμα που γερνά ταχέως.

«Ως ναυλωτές οι ίδιοι, παρατηρήσαμε έλλειμμα σύγχρονης χωρητικότητας σε αυτό το τμήμα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Hafnia στις προσπάθειές μας να εξυπηρετήσουμε αυτήν την ανάγκη», δήλωσε ο Larry Johnson, παγκόσμιος επικεφαλής της ναυτιλία στη Mercuria.

«Με αυτό το εγχείρημα, ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τη συνδυασμένη τεχνογνωσία μας και είμαστε βέβαιοι ότι οι πελάτες και οι συνεργάτες θα δουν άμεσα και προφανή πλεονεκτήματα», πρόσθεσε από την πλευρά του, ο Søren Skibdal Winther, αντιπρόεδρος στην Hafnia.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το περασμένο Αύγουστο, η Mercuria ένωσε εξίσου τις δυνάμεις της με την Scorpio Commercial Management, του Emanuele Lauro για την ίδρυση του Mercury Pool που αφορά σε Aframax tankers.

Share this!