Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023
10/03/2023

«Smart Marina Dubai»: Η Μαρίνα Φλοίσβου παρουσιάζει τις έξυπνες και βιώσιμες λύσεις της

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2023 – Στο διεθνές συνέδριο «Smart Marina Dubai: Innovations for a Greener Marina and Yachting Industry"» που διεξήχθη στο Ντουμπάι την 1η Μαρτίου 2023, συμμετείχε η Μαρίνα Φλοίσβου σε συνέχεια της σημαντικής κατάκτησης του 1ουδιεθνούς βραβείου «Monaco Smart & Sustainable Marina 2022» τον Σεπτέμβριο του 2022 στο Monaco Yacht Club. Το συνέδριο «Smart Marina Dubai» αποτελεί μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των ειδικών και των ηγετών του κλάδου, με έμφαση στις βιώσιμες πρακτικές, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις νέες τάσεις. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προωθηθεί μια πιο υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση για το κλάδο του yachting και τη λειτουργία των μαρίνων αλλά και να ανοιχθεί ο δρόμος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την συγκεκριμένη βιομηχανία.

Στο πάνελ με κεντρικό θέμα την καινοτόμο ανάπτυξή των μαρίνων προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και την επιχειρηματική αξία που προκύπτει από τέτοιου είδους θετικές αποφάσεις, ο Managing Director της LAMDA Flisvos Marina A.E., Σταύρος Κατσικάδης παρουσίασε το case study της Μαρίνας Φλοίσβου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσικάδης εξέθεσε τις «έξυπνες» και βιώσιμες λύσεις που εφαρμόζονται αλλά και τις μελλοντικές που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, καθώς η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί πρότυπο ενσωμάτωσης περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για τις υπόλοιπες μαρίνες. Μεταξύ άλλων, η Μαρίνα Φλοίσβου έχει υιοθετήσει ολοκληρωμένη στρατηγική βιωσιμότητας και ESG που καλύπτει όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της, ενώ για 7 χρόνια πραγματοποιεί καταγραφή του ανθρακικού της αποτυπώματος. Επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά δημοσιεύει Έκθεση Βιωσιμότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα GRI και ΑΑ1000AP(2018) και λαμβάνει ανεξάρτητη εξωτερική διασφάλιση από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) SA.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Κατσικάδης, αναφέρθηκε επίσης στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της μαρίνας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικής ίνας και των συστημάτων ασφαλείας, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και η περαιτέρω αναβάθμιση της εγκατάστασης με τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Τέλος, μίλησε για συνέργειες με το "Ελληνικό", το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Σχετικά με τη LAMDA Flisvos Marina A.E.
H LAMDA Flisvos Marina A.E. του Ομίλου της LAMDA Development, ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του Τουριστικού Λιμένα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξίας 55 εκ. ευρώ μετέτρεψε τη μαρίνα σε έναν σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών τουριστικό λιμένα με δυνατότητα ελλιμενισμού 310 μεγάλων σκαφών αναψυχής.

Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 8.200 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και η ανάπλαση των 25 στρεμμάτων πρασίνου, δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Με την πιστοποίηση της οργάνωσης και την εφαρμογή ενός ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης της μαρίνας σε θέματα ποιότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας & υγείας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ISO 45001:2018, τη συνεχόμενη βράβευσή της με τη Γαλάζια Σημαία από το 2007, την πιστοποίηση ως “EFQM 5-star Recognised”, το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2016 στην κατηγορία Facilities Excellence, το βραβείο Monaco Smart and Sustainable Marina 2022 καθώς και με την ανανέωση της βράβευσής της με τις 5 Χρυσές Άγκυρες Platinum, η Μαρίνα Φλοίσβου αποτελεί δικαιολογημένα τον απόλυτο προορισμό των mega yacht στην Ελλάδα.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας