Πέμπτη, Ιούλιος 07, 2022
19/11/2014

Σημαντική συμφωνία οa1έστη με τον Ιταλικό Όμιλο Benetti για κατασκευή mega yachts στο Πέραμα

« Οι θετικές οικονομικές ειδήσεις έχουν , σχεδόν, πάντα οσμή θάλασσας» έλεγε προσφάτως γνωστός ναυτιλιακός παράγοντας στο περιθώριο εκδήλωσης του Propellar Club στo ξενοδοχείο Intercontinental υπονοώντας τις επενδύσεις εφοπλιστών σε νεότευκτα αλλά και σε διάφορους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις»… ήρθε η πρώτη επιχειρηματική συμφωνία . Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης μέσω της θυγατρικής του Ομίλου του « Ελληνικά Ναυπηγεία Περάματος», υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τον ιταλικό όμιλο Benetti, ο οποίος διαθέτει τα καλύτερα ναυπηγεία παγκοσμίως για τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολυτελών σκαφών αναψυχής, των λεγόμενων mega yachts. Συγχρόνως στην συμφωνία εντάσσεται και η συνεργασία με την εταιρεία Lusben, θυγατρική της Benetti, η οποία εξειδικεύεται στις επισκευές και μετατροπές σκαφών αναψυχής.

Πρόκειται για μια επιχειρηματική κίνηση η οποία θα προσφέρει θέσεις εργασίας, αφού θα αυξηθεί σημαντικά το έργο της, ενώ θα επενδυθούν εκατομμύρια ευρώ για νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Στα σχέδια του Έλληνα πλοιοκτήτη περιλαμβάνεται και η κατασκευή ειδικού υπόστεγου μέσα στο οποίο θα κατασκευάζονται τα υπερπολυτελή σκάφη.

Παράλληλα, η συμφωνία αυτή θα συμβάλει στην προσέλκυση στις ελληνικές θάλασσες των υπερπολυτελών θαλαμηγών που ανήκουν σε κροίσους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέχρι τώρα προτιμούσαν να ελλιμενίζουν τα πλωτά παλάτια τους σε Γαλλία και Ιταλία. Ο λόγος που δεν επέλεγαν την Ελλάδα ήταν επειδή δεν υπήρχε παροχή υπηρεσιών για συντήρηση και κάλυψη όλων των αναγκών για τα συγκεκριμένου τύπου σκάφη, κάτι που πλέον αλλάζει.

Η εταιρεία του κ. Ρέστη θα εκπροσωπεί τους Ιταλούς στην Ανατολική Μεσόγειο. Στα ναυπηγεία του Περάματος θα γίνονται επισκευές και συντήρηση των υπερπολυτελών θαλαμηγών, ενώ θα δοθεί βαρύτητα και στις ναυπηγήσεις

Να σημειωθεί ότι ο ιταλικός Όμιλος Benetti δραστηριοποιείται τον κλάδο για περισσότερα από 140 χρόνια και έχει «χτίσει» περισσότερα από 300 πολυτελή σκάφη. Διαθέτει έξι ναυπηγεία σε εκτάσεις που συνολικά καλύπτουν 300.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ έχει υπό ναυπήγηση 36 σκάφη, εκ των οποίων ένα έχει μήκος 90 μέτρα. Επί 10 συναπτά έτη βραβεύεται ως η καλύτερη εταιρεία στον κόσμο για τον κλάδο κατασκευής mega yachts.

Παρών και ο Μ Βαρβιτσιώτης

Οι υπογραφές για την συμφωνία συνεργασίας των δυο Ομίλων «έπεσαν» πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ρέστης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στην ελληνική αγορά δημιουργούνται ευκαιρίες και νέες προκλήσεις για επενδύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι πιστεύει στα νέα παιδιά, τα οποία, όπως είπε, «έχουν πλούσια επαγγελματικά προσόντα και μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία.

Και αυτή μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με στρατηγικές επενδύσεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου τόνισε ότι προσωπικός του στόχος είναι η Ελλάδα να καταστεί παγκόσμιος παράδεισος του yachting και σε αυτή την κατεύθυνση εργάστηκε και έφερε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για τα σκάφη αναψυχής - και ιδίως τα προερχόμενα από ξένες χώρες.

«Καταργήσαμε γραφειοκρατικές ρυθμίσεις που εμπόδιζαν την ανάπτυξη του yachting και τολμήσαμε αλλαγές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φαινόντουσαν απίθανες. Φέτος είδαμε μια σπουδαία αύξηση στα mega yachts», είπε.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας