Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023
01/02/2023

Πωλήθηκαν και οι 50 πολυτελείς κατοικίες στο πρώην Hilton Αθηνών

Μακέτα από την ανακατασκευή του Hilton © IONIAN HOTEL ENTERPRISES S.A. Μακέτα από την ανακατασκευή του Hilton © IONIAN HOTEL ENTERPRISES S.A.

Και τις πενήντα κατοικίες που κατασκευάζονται στο πρώην Hilton Αθηνών, που θα επαναλειτουργήσει υπό το brand Conrad, έχει πωλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όμιλος Κωνσταντακόπουλου. Πρόκειται για 25 κατοικίες που αναπτύσσονται υπό το brand της Waldorf Astoria Residences και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πωλήθηκαν περίπου 24.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.), και για άλλες 25 κατοικίες, που αναπτύσσονται υπό το brand της Conrad Residences, που πωλήθηκαν έναντι 21.000 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσο όρο. Οι κατοικίες έχουν διαφορετική επιφάνεια, που ξεκινά από τα 60 τ.μ. και φτάνουν μέχρι τα 80 τ.μ. ή και μεγαλύτερη, ενώ θα λειτουργήσει και ένα πολυτελές διαμέρισμα επιφάνειας άνω των 500 τ.μ. Το σύνολο των αγοραστών είναι Έλληνες, όπως υποστηρίζουν πρόσωπα που ασχολήθηκαν με τις συναλλαγές.

Οι περίπου 50 κατοικίες αναπτύσσονται στους υψηλότερους ορόφους του συγκροτήματος, που ανακατασκευάζεται και επεκτείνεται αυτήν την περίοδο στον χώρο που φιλοξενούσε επί δεκαετίες το ξενοδοχείο Hilton. Το αρχικό κτίριο είχε κατασκευαστεί στη δεκαετία του 1960 από τον γερμανικό κολοσσό Hochtief, που είχε υπογράψει σύμβαση με τον τραπεζίτη και επιχειρηματία Στρατή Ανδρεάδη. Ο Ανδρεάδης εγκαινίασε το Hilton Αθηνών την άνοιξη του 1963 και σχεδόν 15 χρόνια μετά, όταν η αυτοκρατορία του πέρασε στο Δημόσιο, η Ιονική Ξενοδοχειακή παρέμεινε στην κρατική πλέον Εμπορική Τράπεζα. Με την απόκτηση της εν λόγω τράπεζας από την Alpha Bank, το ακίνητο βρέθηκε στα χέρια της τελευταίας, που προ ετών το μεταβίβασε στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου. Είχε προηγηθεί η ριζική ανακατασκευή του ξενοδοχείου την περίοδο 2002-2004, με αλλαγή των δωματίων, των κοινόχρηστων χώρων και των εστιατορίων, ενώ είχε προστεθεί ένα ακόμα κτίριο με επιπλέον δωμάτια, στο πίσω μέρος, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. 

Οι κατοικίες που δημιουργούνται τώρα βασίζονται στο μοντέλο που εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Costa Navarino, που επίσης ελέγχεται από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, με τα διαμερίσματα The Residences at The Westin Resort Costa Navarino. Οι ιδιοκτήτες των Waldorf Astoria Residences, που πωλήθηκαν και ακριβότερα, θα απολαμβάνουν προνομιακές υπηρεσίες στο νέο συγκρότημα, θα διαθέτουν ξεχωριστή είσοδο στο κτίριο κ.λπ. Τα Conrad Residences θα είναι τμήμα του ξενοδοχείου, αλλά θα λειτουργούν επίσης ως ανεξάρτητες κατοικίες. Στο πλαίσιο του συνολικού έργου ανακατασκευής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος -μια επένδυση ύψους 130 εκατ. ευρώ-, οι προσόψεις που είχε φιλοτεχνήσει ο Γιάννης Μόραλης θα παραμείνουν αναλλοίωτες. Στόχος του ομίλου είναι να λειτουργεί το νέο συγκρότημα, με τα 280 δωμάτια και τις περίπου 50 κατοικίες, μέσα στο 2024.
powergame.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας