Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
22/01/2023

Ταμείο Ανάκαμψης: Οι πεντάστερες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Και οι ξενοδοχειακές επενδύσεις μπαίνουν πλέον δυναμικά στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μετά τις τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις που έστειλε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, άλλες τρεις εταιρείες αξιοποιούν τη δυνατότητα για χαμηλότοκα δάνεια.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η εταιρεία Τουριστικές Επιχειρήσεις Νότου Α.Ε. της HIG Capital, στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία Elissa Resort και Helea Resort στη Ρόδο (πρώην Aldemar), υπέγραψε δανειακή σύμβαση ύψους 35 εκατ. ευρώ. Τα δύο ξενοδοχεία ανακαινίστηκαν ριζικά πέρυσι και λειτούργησαν για πρώτη φορά στα μέσα του καλοκαιριού υπό το νέο brand Ella Resorts, που ανήκει στο επενδυτικό fund. Το Elissa, μια adults-friendly μονάδα, ιδανική για ζευγάρια και φίλους και το Helea, ιδανικό για οικογένειες, διαθέτουν συνολικά 835 δωμάτια, σουίτες και bangalows, στην Καλλιθέα της Ρόδου.

Επιπλέον, η υπό σύσταση επιχείρηση NMP ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., υπέγραψε δανειακή σύμβαση 17 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέου ξενοδοχείου, κατηγορίας 5 αστέρων. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ακτή Κανάρη & Πατριάρχου Αθανασίου, στην περιοχή Νέα Χώρα Χανίων, και θα είναι δυναμικότητας 114 δωματίων.

Άλλη μια δανειακή σύμβαση μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την εταιρεία Παπαδάκης. Πρόκειται για συνολική επένδυση 14 εκατ. ευρώ σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Σαντορίνη.
Νωρίτερα, τον Νοέμβριο του 2022, ο κ. Σκυλακάκης είχε προωθήσει στη Βουλή άλλες τέσσερις ξενοδοχειακές επενδύσεις. 

– ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, για την ολική ανακαίνιση και αναβάθμιση στην κατηγορία 5* ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Χερσόνησο Ηρακλείου, προϋπολογισμού 42,37 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία είναι συμφερόντων της κας. Μαρίτας Καράτζη και αφορά στο ξενοδοχείο Village Resort & Waterpark που εξαγοράστηκε τον Ιούλιο 2022. Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με την επωνυμία Pnoe Breathing Life, θα λειτουργήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό τον Ιούνιο 2023.

– ΠΑΤΟΥΡΗΣ, για το έργο κατασκευή νέου ξενοδοχείου 261 δωματίων 5* στην Κω, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ. 

– Patmos Aktis, για επέκταση και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακής μονάδας, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το γνωστό ξενοδοχείο στην Πάτμο που εξαγόρασε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (“SMERC”), συμφερόντων Νίκου Καραμούζη, από την οικογένεια Νίκου Πουλιού. Η επένδυση αφορά την εξαγγελθείσα σημαντική αύξηση της δυναμικότητα των 175 κλινών που διαθέτει σήμερα.

– SPYRIDAKOS GROUP I.K.E, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενου ξενοδοχείου και εξοπλισμού, στη Σέριφο, προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ.

powergame.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας