Δευτέρα, Μάρτιος 20, 2023
12/10/2022

Selina: Πλώρη για 20 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα – Πού θα ανοίξουν

To ξενοδοχείο Selina Paros στην Πούντα της Πάρου© SELINA To ξενοδοχείο Selina Paros στην Πούντα της Πάρου© SELINA

Μπορεί η πανδημία να έβαλε προσωρινά φρένο στα σχέδια της πολυεθνικής αλυσίδας ξενοδοχείων Selina για τη χώρα μας, όμως όλα δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα το όνομά της θα ακούγεται όλο και πιο συχνά, καθώς σχεδιάζει να ανεβάσει τη μαρκίζα της σε τουλάχιστον 20 νέα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα την επόμενη πενταετία. Όπως αναφέρει στο powergame.gr ο Νίκος Βέκιος, Γενικός Διευθυντής για την Ελλάδα του ομίλου Selina, για τη ξενοδοχειακή εταιρεία η χώρα μας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση της στην Ευρώπη.

Η Selina ξεκίνησε να έχει παρουσία στην Ελλάδα μόλις το 2019 όταν άνοιξε το Selina Centavrus Pelion στην Μακρυνίτσα, ενώ έναν χρόνο αργότερα λειτούργησε στο κέντρο της Αθήνας το Theatrou Athens στην Πλατεία Θεάτρου το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια. Η τρίτη προσθήκη έγινε φέτος στις αρχές Μαΐου στην Πούντα της Πάρου με το τεσσάρων αστέρων και συνολικά 110 δωματίων Selina Paros. Σύμφωνα με τον κ. Βέκιο η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου της Αθήνας φέτος την Άνοιξη ήταν μία θετική έκπληξη, καθώς η πληρότητα κινούνταν συνεχώς ανοδικά, με αποτέλεσμα να αγγίξει και το 100% τον Σεπτέμβριο. Χαμηλότερη ήταν η κίνηση τόσο στην Πάρο, καθώς αποτέλεσε άφιξη της τελευταίας στιγμής, όπως και στο Πήλιο, όπου υπήρξε μία μικρή πτώση σε σχέση με τις δύο χρονιές της πανδημίας, καθώς οι ταξιδιώτες που επιλέγουν την περιοχή κινήθηκαν κυρίως στα νησιά των Σποράδων.

Επέκταση στη Βόρεια Εύβοια
Η Selina θα προσθέσει σύντομα τον τέταρτο κρίκο στην αλυσίδα της στην Ελλάδα, καθώς έχει σχεδόν ολοκληρώσει την εξαγορά μονάδας που βρίσκεται στην περιοχή της Λίμνης, στην Βόρεια Εύβοια. Στη μονάδα η οποία σήμερα διαθέτει 40 δωμάτια, η Selina σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε επενδύσεις αναμόρφωσης, αλλά και επέκτασης, ώστε να ανέβει ο αριθμός των δωματίων σε 60. Σύμφωνα με τον κ. Βέκιο με την ολοκλήρωση της επένδυσης στόχος είναι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο να λειτουργεί σε δωδεκάμηνη βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες επενδύσεις που πραγματοποιούνται στον ξενοδοχειακό τομέα στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας η οποία δοκιμάστηκε ιδιαίτερα από τις πυρκαγιές πέρυσι το καλοκαίρι.

Tουλάχιστον πέντε νέα ξενοδοχεία το 2023
Πέρα από την κίνηση στην Εύβοια, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Selina, το 2023 αναμένεται λειτουργήσουν συνολικά τουλάχιστον πέντε νέες μονάδες. Προχωρημένες συζητήσεις υπάρχουν για επέκταση στην Αττική, καθώς και για παρουσία στην Θεσσαλονίκη και στη Ρόδο, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για περιοχές όπως Πάτρα, Κέρκυρα, Κρήτη και Ιωάννινα. Πέρα από τα αστικά ξενοδοχεία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και για αυτά που βρίσκονται σε λιγότερο ανεπτυγμένους προορισμούς, κοινώς αναμένεται να υπάρξουν κινήσεις αντίστοιχες με αυτή που έκανε ο όμιλος στην Λίμνη Ευβοίας. 

Οι έως τώρα επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Selina στην Ελλάδα που αφορούν τις τρεις μονάδες που ήδη είναι υπό την διαχείριση της καθώς και η κίνηση στην Εύβοια, προσεγγίζουν τα 27 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό αυτό ανέρχεται σήμερα – για τις τρεις μονάδες που είναι σε λειτουργία – σε 90 άτομα ενώ υπάρχουν και επιπλέον θέσεις μέσω τοπικών συνεργατών που απασχολούνται σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους των ξενοδοχείων της αλυσίδας, όπως dj’s, γυμναστές κ.α..

Μέχρι το ξεκίνημα της νέας σεζόν στόχος της διοίκησης της Selina στην Ελλάδα είναι να αναπτύξει τον τομέα του b2b κυρίως για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Πάρου (π.χ. συνέργειες με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δραστηριοτήτων) να αναδιαμορφώσει και να ανοίξει νέους χώρους εστίασης στο Theatrou Athens αλλά και να αξιοποιήσει περαιτέρω το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει σε σχέση με άλλα ξενοδοχεία, που είναι οι χώροι που μπορεί κάποιος να εργαστεί απομακρυσμένα. Συγκεκριμένα, στις μονάδες της Selina υπάρχουν αίθουσες ή γραφεία όπου ένας ψηφιακός νομάδας, και όχι μόνο, μπορεί να ενοικιάσει μία θέση εργασίας για όσο χρονικό διάστημα θέλει, από μερικές ώρες έως μήνες.
Η Selina είναι ένα σχετικά νέο, αλλά ιδιαίτερα δυναμικό brand στο χώρο των ξενοδοχείων. Η πρώτη μονάδα άνοιξε από τους εβραϊκής καταγωγής Ράφι Μουσέρι και Ντάνιελ Ρουντασέφσκι πριν από οκτώ χρόνια στον Παναμά. H αλυσίδα απευθύνεται κυρίως στις ηλικίες 25 έως 35 ετών και σε ανθρώπους που τους αρέσει να συνδυάζουν εξερευνήσεις σε πόλεις και στην φύση μαζί με ομαδικές δραστηριότητες. Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της Selina περιλαμβάνει πάνω από 165 σε λειτουργία ή σύντομα προς εκμετάλλευση ξενοδοχεία σε 25 χώρες και στις 5 ηπείρους.

powergame.gr/

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας