Τετάρτη, Μαϊος 12, 2021
21/04/2021

TUI Russia: Επιδιώκει την επίσκεψη 300.000 τουριστών στην Ελλάδα

Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο "TUI" εκτιμά οτι 300.000 Ρώσοι τουρίστες θα επισκεφθούν την χώρας μας το εφετινό καλοκαίρι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυνής της TUI Russia, Tara Demura, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Ωστόσο, όπως τόνισε απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τόσο η τήρηση του χρονοδιαγράμματος της τουριστικής σεζόν (14 Μαΐου), όσο και η αποκαταστάση της εναέριας κυκλοφορίας. Φυσικά οι Ρώσοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή διαθέτουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή έχουν το πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Ο Γενικός Διευθυντής της TUI Russia, δήλωσε απο την πλευρά του ότι "το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών, καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να τους δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων". Ενώ πρόσθεσε οτι "Εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη απο τη Μόσχα & το Αικατερίνμπουργκ, καθώς επίσης και στην Κέρκυρα απο τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού & το Καζάν. Επίσης, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθρου αλλά και στη Σαντορίνη".

Επίσης, το ρωσικό ταξιδιώτικο πρακτορείο εξέφρασε την ελπίδα οτι μετά την επίσκεψη του κ. Χάρη Θεοχάρη, τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε να γίνει ομαλά η έναρξη των πτήσεων και κατ'επέκταση του τουρισμού.

Απο την ελληνική πλευρά ο κ. Χάρης Θεοχάρης μέτα την επίσημη επίσκεψη του στη Μόσχα, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας, προκειμένου να αναπτύξουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων, επισήμανε ότι «Ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική η επίσκεψή μου στη Ρωσία. Το 2019 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα πάνω από 500.000 Ρώσους ταξιδιώτες και με το εφετινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κάθε Ρώσο τουρίστα που επιθυμεί να περάσει αξέχαστες, απολύτως ασφαλείς διακοπές στη χώρα μας. Η μακροχρόνια φιλία που συνδέει Ρωσία και Ελλάδα ήταν έκδηλη σε όλες τις επαφές που είχα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Μόσχα. Η αγάπη των Ρώσων για την πατρίδα μας αποτυπώνεται εμπράκτως στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, αλλά θα έλεγα και στις προσπάθειες τις οποίες από κοινού καταβάλλουμε προκειμένου να απελευθερώσουμε τις τουριστικές μετακινήσεις και να απλοποιήσουμε τις διατυπώσεις, πάντα με αμέριστο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από τη Ρωσία φεύγω μόνο με αισιόδοξα μηνύματα για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας προς την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον υπάρχον προγραμματισμό του υπουργείου Τουρισμού, η Ελλάδα σκοπεύει να εκκινήσει την τουριστική της σεζόν στις 14 Μαΐου και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας