Σάββατο, Φεβρουάριος 04, 2023
12/04/2021

Grecotel: Εξαγόρα πεντε Resorts & 1000 νέες θέσες εργασίας

Μετά απο πολύμηνες διαπραγματεύσεις ο όμιλος του Νίκου Δασκαλαντωνάκη "Grecotel" εξαγόρασε πέντε ξενοδοχειακές μονάδες 1.800 κλινών σε Μύκονο & Κέρκυρα. Η επένδυση άγγιξε τα 61 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση τους έχουν προϋπολογιστεί επιπλέον 43 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που ανεβάζει το ύψος του επενδυτικού σχεδίου στα 104 εκατομμύρια ευρώ.

Η εν λόγω εξαγορά έγινε στο πλαίσιο ενός επενδυτικού προγράμματος του ομίλου, το οποίο περιλαμβάνει και σημαντικές ανακατασκευές και νέα ξενοδοχειακά προϊόντα Lifestyle & Luxury Resorts στην Κρήτη, στην Κω αλλά και στην Κέρκυρα. Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη από τον Οκτώβριο του 2020.

Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες που εξαγοράστηκαν είναι τα "Mykonos Star" &"Mykonos Thea" στον Άγιο Σώστη Μυκόνου και τα "Nostos", "Vassilia" & "Gelina" (μαζί με το Aqua Park Υδρόπολις) στην Κέρκυρα. Η κατάσταση των εν λόγω ξενοδοχειακών μονάδων είναι λειτουργούσα και αναμένεται να δημιουργηθούν 1.000 νέες θέσεις εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η επιλογή του Άγιου Σώστη στη Μύκονο ενισχύει σημαντικά την παρουσία της "Grecotel Boutique Ultra Luxury Resorts" σε μοναδικές τοποθεσίες με αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Ενώ στην Κέρκυρα, τα νέα ξενοδοχεία με την ονομασία "Grecotel Costa Botanica" θα αποτελέσουν μέρος ενός μεγαλύτερου παραθαλάσσιου Resort έκτασης 350.000τ.μ., με αμμουδιά μήκους 1.000 μέτρων. Βρίσκεται στην περιοχή Αραχάβη, 25 χιλιόμετρα απο το διεθνές αεροδρόμιο και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη.

Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος & Ιδρυτής του ομίλου, Νίκος Δασκαλαντωνάκης τόνισε οτι "Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας και στις πραγματικές δυνατότητες του τουρισμού ως ρεαλιστικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής περιφέρειας" Ενώ πρόσθεσε οτι "Η πανδημία θα περάσει. Ο τουρισμός είναι ανθρώπινη εμπειρία, δεν αντικαθίσταται με zoom. Αταλάντευτη βούληση μας αποτελεί η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, γεγονός που προσφέρει στα ξενοδοχεία μας προστιθέμενη αξία. Πάντα πίστευα ότι οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους θέλουν και την προκοπή του".

Παρά την πανδημία, ο όμιλος Grecotel αυξάνει τη δυναμικότητα του σε συνολικά 40 ξενοδοχειακά συγκροτήματα τεσσάρων και πέντε αστέρων με 17.000 κλίνες, τόσο σε νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας