Σάββατο, Νοέμβριος 28, 2020
18/11/2020

Οι... επίμονοι Ισραηλινοί επενδυτές – Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο τους στην Αθήνα

Παρά το ζόφο που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, οι επενδυτές που διακρίνουν φως πίσω από το σκοτάδι των δεκάδων ημερήσιων θανάτων λόγω της πανδημίας δεν έχουν εκλείψει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ισραηλινοί της αλυσίδας Brown Hotels και της εταιρείας Ficus Investments που εξακολουθούν να επενδύουν στα ελληνικά ακίνητα. Ενδεχομένως, η απόκτηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, σε χαμηλές τιμές ιδίως κατά την περίοδο 2015-2019, να περιορίζει, ως ένα βαθμό, το ρίσκο των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία.

Ωστόσο, σε μία αγορά, όπου το απρόβλεπτο αποτελεί τη νέα κανονικότητα, παρά τις ευοίωνες εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων, κάθε είδους ρίσκο σταθμίζεται. 

Το ξενοδοχείο της Ευριπίδου

Κόντρα στις αντιξοότητες, η ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments, με επικεφαλής τους Μπάρακ Μπαούμ και Γκαλ Νίνιο, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έναρξη των κυρίως εργασιών ανακατασκευής και μετατροπής σε ξενοδοχείου του συγκροτήματος κτηρίων στην οδό Ευριπίδου 82 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι κατασκευαστικές εργασίες, που θα υλοποιήσει η τεχνική εταιρεία Άπαξ με επικεφαλής τον Αλ.Καρατζήμα, θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ, αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνονται οι εργασίες στατικής ενίσχυσης.

Το ακίνητο στην οδό Ευριπίδου όπου αναπτύσσεται το 82 Evripidou hotel, το νέο ξενοδοχείο της Brown.

Το 82 Evripidou hotel αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τη θερινή περίοδο του 2021, οπότε αναμένεται οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού να είναι περιορισμένες πλην βελτιωμένες, καθώς εκτιμάται ότι οι τουριστικές αφίξεις θα περιοριστούν στο ήμισυ αυτών του 2019 και θα είναι κατά περίπου 20% υψηλότερες, σε σχέση με το 2020. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα αποτελείται από 63 δωμάτια θα αναλάβει η Brown Hotels, η οποία προσβλέπει στη δυναμική του αθηναϊκού κέντρου.

Evripidou 82
Η...μεταμόρφωση του 82 Evripidou hotel.

Το 82 Evripidou hotel θα πάρει τη θέση των δύο εφαπτόμενων πενταώροφων κτηρίων που ενώνονται μεταξύ τους μέσω της στοάς Μανουσάκη και βρίσκονται σε οικόπεδο 470 τ.μ. Τα δύο αυτά κτήρια θα ενοποιούνται λειτουργικά και μέσω "rooftop”, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το Capital.gr.

capital.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας