Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
03/09/2014

ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "Πέταξε" η επιβατική κίνηση τον Αύγουστο

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε και τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε συνολικά στους 1,8 εκατ. επιβάτες (+23\%), ενώ τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και του εξωτερικού κινήθηκαν σε παρόμοια επίπεδα αύξησης (+23,9\% και +22,1\% αντίστοιχα).

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, σημαντική εξέλιξη αποτελεί η εντυπωσιακή αύξηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά 34\%, ενώ και οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα συνέχισαν τη θετική τους πορεία, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 20\%.

Η ανοδική εξέλιξη της κίνησης κατά τη διάρκεια καλοκαιρινής περιόδου αιχμής (Ιούνιος-Αύγουστος) προϊδεάζει για συνέχιση της δυναμικής ανόδου της ταξιδιωτικής ζήτησης και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

Συνολικά για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 18,9\%, έφτασε τα 10 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013 κατά 1,6 εκατομμύριο επιβάτες.

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 19,8\%, ενώ η κίνηση εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 17,2\%.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας