Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
12/11/2022

Viking: Παρέλαβε πράσινο κρουαζιερόπλοιο από το ναυπηγείο Fincantieri

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Viking παρέλαβε από το ιταλικό ναυπηγείο Fincantieri (στην Ancona) το κρουαζιερόπλοιο "Viking Neptune".

Η συνολική χωρητικότητα του εν λόγω πλοίου είναι περίπου 47.800 τόνους, διαθέτει 465 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυπηγείου.Αξίζει να αναφερθεί ότι το "Viking Neptune", είναι το ένατο κρουαζιερόπλοιο που παραδόθηκε στη ναυτιλιακή εταιρεία και σηματοδοτεί ένα ποιοτικό άλμα που αφορά στο σχεδιασμό, την ναυπήγηση αλλά και τη διαχείριση φιλικών προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων.

Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν να ενισχύουν τη συνεργασία τους και στοχεύουν στην ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας εφαρμογών που σχετίζονται με το υδρογόνο, συμβάλλοντας σημαντικά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Έτσι σαν πρώτο βήμα σχεδίασαν μια διευρυμένη διαμόρφωση πλοίων, που θα εφαρμοστεί στα πλοία που θα παραδοθούν μετά το 2024, σχεδιάζοντας χώρους και ρυθμίσεις για να φιλοξενήσουν μεγαλύτερες δεξαμενές υδρογόνου, συστήματα καυσίμου και συναφή βοηθητικά συστήματα. Σχετικά με το δεύτερο βήμα, αυτό θα είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος παραγωγής υδρογόνου συνολικής ισχύος περίπου 6-7 MW, (το μεγαλύτερο μέγεθος που έχει δοκιμαστεί ποτέ σε κρουαζιερόπλοιο), ικανό να είναι συμβατό με τις λειτουργίες λιμένων χωρίς καπνό και πλοήγηση χαμηλών εκπομπών. Μόλις ολοκληρωθούν, τα συστήματα αυτά θα εγκατασταθούν σε πλοία υπό ναυπήγηση και, στο μέτρο του δυνατού, και σε αυτά που έχουν ήδη παραδοθεί.

Με ένα τέτοιο κοινό έργο συνεργασίας, η Viking και η Fincantieri στοχεύουν να διατηρήσουν μια θέση τεχνολογικής ηγετικής θέσης και να συμβάλουν στη μελλοντική ανάπτυξη ακόμη πιο φιλικών προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιων

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας