Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
19/08/2022

Όμιλος Ηλιόπουλου: Πούλησε ένα από τα κρουαζιερόπλοια του στόλου του σε τριπλάσια τιμή

Ο Όμιλος Ηλιόπουλου συμφερόντων της οικογένειας Ηλιόπουλου που δραστηριοποιείται στους κλάδους της ποντοπόρου ναυτιλίας, της ακτοπλοΐας (Seajets) αλλά και των κρουαζιεροπλοίων, φέρεται να πούλησε ένα από τα κρουαζιερόπλοια του στόλου του.

Η συνεχιζόμενη αναβίωση του κλάδου της κρουαζιέρας δίνει στην ελληνική εταιρεία την ευκαιρία να εξαργυρώσει επιτέλους ένα από τα κρουαζιερόπλοια που απέκτησε στην αρχή της πανδημίας (Covid-19). Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές η εταιρεία με επικεφαλής τον Μάριο Ηλιόπουλο, πούλησε στη νεοσυσταθείσα γαλλική εταιρεία CFC-Compagnie Francaise De Croisieres με έδρα τη Μασσαλία το "Aegean Myth" (πρώην "Maasdam").Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκε προηγουμένως στην Holland American Line, κατασκευάστηκε το 1993 στο ιταλικό ναυπηγείο Frincantieri και έχει χωρητικότητα 55575gt.

Η τιμή πώλησης ανήλθε σε 30 εκατομμύρια δολάρια, τριπλάσια δηλαδή από ότι το είχε εξαγοράσει η εταιρεία το 2020, μια χρονιά που η βιομηχανία της κρουαζιέρας βρέθηκε σε απότομη και εκτεταμένη παύση. Υπενθυμίζεται ότι όταν αγόρασε το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο είχε αναφερθεί ότι πλήρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια, σε τιμή λίγο πιο πάνω από τα 8.5 εκατομμύρια δολάρια που πουλιόταν ως scrap, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας