Σάββατο, Οκτώβριος 01, 2022
29/04/2022

Το Celestyal Olympia εγκαινιάζει το πρόγραμμα κρουαζιέρων απ το λιμάνι του Λαυρίου για το 2022

Από Αριστερά  Γιώργος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου)  Καπ. Γιάννης Φουντουκάς, Πλοίαρχος Celestyal Olympia  Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Επενδυτικής  Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής  Σοφία Ζαχαράκη,Υφυπουργός Τουρισμού  Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρίου  Κουλουβράκη Ιωάννα, Πρόεδρος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου)  Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Celestyal Cruises Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Βασιλης Γκάζικας, Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος Celestyal Cruises Από Αριστερά Γιώργος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου) Καπ. Γιάννης Φουντουκάς, Πλοίαρχος Celestyal Olympia Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Επενδυτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Σοφία Ζαχαράκη,Υφυπουργός Τουρισμού Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρίου Κουλουβράκη Ιωάννα, Πρόεδρος ΟΛΛ (Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου) Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Celestyal Cruises Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) Βασιλης Γκάζικας, Διευθυντής Ναυτιλιακού Τμήματος Celestyal Cruises

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, εγκαινιάζει στις 29 Απριλίου το πρόγραμμα κρουαζιέρων από το λιμάνι του Λαυρίου για το 2022 με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia και τις δημοφιλείς τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου», οι οποίες θα προσεγγίζουν τη Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη δυο φορές την εβδομάδα, ενώ κάθε Τέταρτη το κρουαζιερόπλοιο θα επισκέπτεται και το λιμάνι της Ρόδου. Η ανακοίνωση έγινε μέσα σε εξαιρετικά αισιόδοξο κλίμα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia που βρίσκεται στο Λιμάνι του Λαυρίου, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης, της εταιρείας, του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ), καθώς και τοπικών φορέων, ενώ στο επίκεντρο ήταν οι πρωτοβουλίες της χώρας για σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί ήδη από την προηγούμενη χρονιά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της κρουαζιέρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, καπ. Γεώργιος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), η Πρόεδρος του ΟΛΛ Ιωάννα Κουλουβράκη , ο Γεώργιος Βακόνδιος, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ), ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος – Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και Επενδυτικής, ο Νκος Πέππας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής και ο κ. Δημήτριος Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρίου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, «Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε μια φάση μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κατασκευή των επτά πλωτών προβλητών φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, με 195 νέες θέσεις ελλιμενισμού σε ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό σημείο με μεγάλη ζήτηση. Μέσω της Celestyal Cruises, το λιμάνι του Λαυρίου έχει μπει πλέον στο χάρτη των διεθνών λιμένων κρουαζιέρας, μιας και τα πλοία της εταιρίας φιλοξενούν επιβάτες από 140 χώρες. Οι προοπτικές του λιμανιού του Λαυρίου είναι άριστες και είναι βέβαιο ότι στην διάρκεια των επομένων ετών θα παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, κυρίως στο κρίσιμο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.»

Στο ίδιο πνεύμα, η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στο χαιρετισμό της: «Η ελληνική κρουαζιέρα είναι φέτος σαφέστατα σε τροχιά υπέρβασης όχι μόνο των συνεπειών της κρίσης αλλά και των πιο αισιόδοξων προβλέψεων που υπήρχαν πριν την πανδημία. Σε πολλά λιμάνια έχουμε υψηλότερες επιδόσεις ακόμα και από το 2019, το έτος ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Στο Λαύριο φέτος θα έχουμε τουλάχιστον 60 αναχωρήσεις κρουαζιερόπλοιων με 70.000 επιβάτες. Το Λαύριο ειδικά μπορεί να αποτελέσει τον πλέον κομβικό κρίκο στη σύνδεση της ηπειρωτικής με τη νησιωτική Ελλάδα. Είναι το λιμάνι που βρίσκεται γεωγραφικά πιο κοντά από οποιοδήποτε άλλο στα νησιά των Κυκλάδων και αποτελεί ένα βασικό μοχλό αποσυμφόρησης του μεγάλου λιμανιού στον Πειραιά. Ειδικά για ταξιδιώτες που επιλέγουν την αυξανόμενη τάση του island hopping, αποτελεί ιδανική επιλογή.»

Ο εκπρόσωπος της Celestyal Cruises, καπ. Γιώργος Κουμπενάς, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), αναφέρθηκε στο όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στη χώρα μας και την προβολή νέων προορισμών και τόνισε πως «… εδώ και αρκετά χρόνια η εταιρεία είχε αποφασίσει ότι το Λαύριο υπό προϋποθέσεις μπορεί να εξελιχθεί σε λιμάνι εκκίνησης κρουαζιέρας αποτελώντας μια πύλη πρόσβασης προς τα νησιά του Αιγαίου αλλά και την Τουρκία.» Ανέφερε, επίσης ότι συνολικά για το 2022 θα εκτελεστούν 62 κρουαζιέρες της Celestyal Cruises με λιμάνι εκκίνησης το Λαύριο με τελευταία αναχώρηση στις 14 Νοεμβρίου.

«Σίγουρα το λιμάνι του Λαυρίου αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για εκκίνηση κρουαζιέρας, αλλά όπως έχουμε συζητήσει με τον ΟΛΛ είναι αναγκαίο το έργο της διαπλάτυνσης μίας εκ των υπαρχόντων προβλητών ακτοπλοΐας, ώστε να εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια και να μπορούν πλοία μεγέθους έως και 250 μέτρα να προσεγγίσουν χωρίς πρόβλημα στην πρόσβαση των επιβατών και των υποστηρικτικών οχημάτων.»

Τις πρωτοβουλίες της Celestyal Cruises χαιρέτισε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου (ΟΛΛ) κ. Γεώργιος Βακόνδιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες της Διοίκησης του ΟΛΛ για την εμπιστοσύνη που έδειξε η εταιρεία στο λιμάνι του Λαυρίου και τη χρήση του ως λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιέρων της. Τόνισε επίσης την άριστη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Τουρισμού με τη Διοίκηση του Λαυρίου ενώ υπογράμμισε ότι το Λιμάνι Λαυρίου εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, η οποία αντανακλάται στον ετήσιο ισολογισμό καθώς κατέγραψε σημαντικά κέρδη εν μέσω κρίσης.

Σχετικά με τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises έχτισε γρήγορα μία πολυβραβευμένη εταιρική φήμη και αναγνώριση, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, χάρη στην τοπική εμπειρία και την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι η μοναδική ελληνική κληρονομιά που συνδυάζει την εξαιρετική φιλοξενία με την πραγματική διείσδυση στον πολιτισμό των περιοχών που επισκέπτεται η εταιρεία, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Υγιεινή & Ασφάλεια
Στη Celestyal Cruises, οι κύριες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών που επισκεπτόμαστε. Ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχουμε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη στοιχεία των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας. Επικαιροποιημένα από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές υγειονομικές αρχές, τα πρωτοκόλλα αυτά θα εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής θα αξιολογούνται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται βάσει των τρεχουσών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και της λήψης νέων μέτρων πρόληψης, θεραπείας και περιορισμού του ιού.

Βραβεία
Μεταξύ του 2014 και του 2021 η Celestyal Cruises έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις στα Tourism Awards, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν 1 Πλατινένιο, 14 Χρυσά, 9 Ασημένια και 5 Χάλκινα βραβεία, τα οποία αφορούν κατηγορίες όπως «Guest Experience Excellence,», «Solo Travel», «Πρωτοβουλίες CSR και Συμβολής στην Εθνική Οικονομία». Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks Awards της Cruise Critic, καθώς και δύο βραβεία για κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατηγορίες «Εκδρομές στην Ξηρά» και «Αξία» και δύο βραβεία δεύτερης θέσης, για τις κατηγορίες «Υπηρεσίες» και «Ψυχαγωγία». Το 2019 και το 2020, η εταιρεία έλαβε αναγνώριση για τη συνολική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο στα MedCruises Awards.

Κοινωνική Υπευθυνότητα
Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών, αλλά και την ευημερία των παιδιών.

Πιστοποίηση ISO
Όλο το φάσμα της διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων, όπως η τεχνική διαχείριση, οι τομείς του ξενοδοχείου και των πληρωμάτων και η διοικητική διαχείριση είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας