Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
23/01/2022

American Cruise Lines: Κατασκευάζει 12 "Project Blue" καταμαράν

Η εταιρεία εκμετάλλευσης μικρών κρουαζιερόπλοιων, American Cruise Lines, ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ναυπήγησης 12 μικρών υβριδικών καταμαράν "που θα πηγαίνουν παντου".

"Το Project Blue ξεκίνησε ως μια σχεδιαστική πρόκληση για να δημιουργήσει ένα πλοίο αρκετά μικρό για τα λιμάνια της Νέας Αγγλίας και αρκετά σταθερό για το Alaska Inside Passage, με ένα βύθισμα αρκετά ρηχό για τον Atlantic Intracoastal Waterway. Αυτά τα πλοία μπορούν να πάνε σχεδόν παντού και επειδή θα είναι 12 θα αναπτυχθούν δρομολόγια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της American Cruise Lines.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελει ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ναυπηγικά προγράμματα, γεγονός που θα υπερδιπλασιάσει την υπάρχουσα ικανότητα της χώρας για εγχώριες παράκτιες κρουαζιέρες. Τα γνωστά ως "Project Blue" πλοία θα φιλοξενούν 109 επιβάτες και 50 μέλη πληρώματος. Επίσης, θα έχουν μήκος 241 πόδια, πλάτος 56 πόδια και θα διαθέτουν ένα υβριδικό σχέδιο καταμαράν που θα επιτρέπει τόσο την πρόσβαση σε ρηχά βυθίσματα όσο και τη σταθερή πλεύση κατά μήκος λιμνών, ποταμών, κόλπων και ακτών της Αμερικής. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα διαφορετικά πλοία θα έχουν πρωτοφανή ευελιξία λειτουργίας κοντά στην ακτή.

Να σημειωθεί ότι τα δύο πρώτα "Project Blue" πλοία, θα ονομάζονται "American Eagle & "American Glory" και είναι ήδη υπό κατασκευή και πρόκειται να παραδοθούν το 2023. Ενώ όπως όλα τα πλοία της American Cruise Lines, έτσι και αυτά θα κατασκευαστούν απο το ναυπηγείο Chesapeake.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας