Σάββατο, Ιανουάριος 29, 2022
09/11/2021

Royal Caribbean Group:Ετοιμάζει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με LNG καύσιμο

Η Royal Caribbean Group, η μητρική εταιρεία των Royal Caribbean, Celebrity & Silversea Cruises, υπογραμμίζει τις περιβαλλοντικές προσπάθειές της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ειδικότερα, η εταιρεία δεσμεύεται σε μηδενικές καθαρές εκπομπές έως το 2050, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αποκαλεί τον πιο φιλόδοξο στόχο της για παράδοση ενός καθαρού μηδενικού κρουαζιερόπλοιου έως το 2035.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατασκευή νέων πλοίων, προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων, η εταιρεία κρουαζιέρας παρείχε επίσης μια ιδέα στην κατασκευή του συστήματος LNG για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της που χρησιμοποιεί το καύσιμο αερίου για πρόωση.

Με πέντε χρόνια προγραμματισμού για τη νέα κατηγορία κρουαζιερόπλοιων, η Royal Caribbean International & η Meyer Werft γιόρτασαν την έναρξη της ναυπήγησης τον Ιούνιο του 2021 στο Meyer Turku της Φινλανδίας. Οι λεπτομέρειες του νέου κρουαζιερόπλοιου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2023, δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η εταιρεία τονίζει ότι θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει LNG. Η μόνη υπόδειξη για το μέγεθος του πλοίου είναι η χωρητικότητα 5.600 επιβατών. Ενώ με το όνομα Icon of the Seas, πρόκειται να ακολουθήσουν δύο αδελφά πλοία το 2025 και το 2026.

Την ίδια ώρα η Royal Caribbean Group ανακοίνωσε το πρόγραμμά της με τίτλο "Destination Net Zero", που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τη δέσμευση της για καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2025. Η εταιρεία, η οποία έχει συνολικό στόλο 60 κρουαζιερόπλοιων, λέει ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα 18 έως 24 μηνών για την ανάπτυξη στόχων και την καθιέρωση των ορόσημων στις προσπάθειές του για την απανθρακοποίηση. Τα στοιχεία της προσέγγισης τους περιλαμβάνουν τον στόχο να εισαγάγουν 13 νέα ενεργειακά αποδοτικά και εναλλακτικά καύσιμα πλοία στον εκσυγχρονισμό του στόλου του. Επιπλέον, θα συνεχίσουν να επενδύουν σε προγράμματα ενεργειακής απόδοσης και να αναπτύσσουν εναλλακτικές λύσεις καυσίμων και εναλλακτικής ενέργειας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Carnival Corporation πρωτοστάτησε στη χρήση LNG καυσίμου σε κρουαζιερόπλοια, εισάγοντας το AIDAnova το 2018 αλλά και συνεχίζει να ναυπηγεί LNG πλοία. Επίσης, η MSC Cruises ανακοίνωσε την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων με LNG καύσιμα.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας