Δευτέρα, Σεπτέμβριος 27, 2021
08/09/2021

Fincantieri: Κατασκευάζει δύο φιλικά προς το περιβάλλον LNG κρουαζιερόπλοια

Το ιταλικό ναυπηγείο Fincantieri ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου από τα δύο LNG κρουαζιερόπλοια (liquefied natural gas-powered cruise ships) για την Princess Cruises, μέρος της Carnival Corporation, στο San Giorgio di Nogaro της Ιταλίας. Προς υπενθύμιση το 2019, η Fincantieri & η Princess Cruises υπέγραψαν συμφωνία για την κατασκευή των δύο κρουαζιερόπλοιων με καύσιμο LNG επόμενης γενιάς.

Ειδικότερα, το steel cutting του πρώτου LNG κρουαζιερόπλοιου ξεκίνησε στην Centro Servizi Navali, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην εφοδιαστική και την παραγωγή steel metal για τα ναυπηγεία Fincantieri που βρίσκονται στη βορειοανατολική Ιταλία και το πλοίο θα κατασκευαστεί στην γιάρδα Monfalcone. Αξιοσημείωτο είναι ότι με 175.000 gt, τα πλοία σφαιρικής πίεσης - spherical pressure vessels ("sphere vessels") λέγεται ότι είναι τα μεγαλύτερα φιλικά προς το περιβάλλον (eco-friendly) πλοία που κατασκευάστηκαν στην Ιταλία μέχρι τώρα. Να σημειωθεί ότι κάθε φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο θα φιλοξενήσει περίπου 4.300 επισκέπτες και θα είναι το πρώτο πλοίο της Princess Cruises που θα κινείται με διπλό καύσιμο (dual-fuel powered) κυρίως από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Το LNG αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων και τη χρήση ναυτιλιακού gasoil.

Η Princess Cruises διαχειρίζεται ένα στόλο 14 κρουαζιερόπλοιων, τα οποία επισκέπτονται 380 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, να αναφερθεί ότι νωρίτερα φέτος, η Fincantieri παρέδωσε ένα φιλικό προς το περιβάλλον κρουαζιερόπλοιο στην Holland America Line (HAL), επίσης μέρος της Carnival Corporation.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας