Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
17/09/2014

Η ΟΥΓΓΑοa1ΙΑ Βοa1ΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΛΟΙΖΟΥ

Με την ύψιστη διάκριση του Τάγματος της Τιμής, η Ουγγαρία τίμησε για τρίτη φορά τον Επίτιμο Γενικό της Πρόξενο στην Κύπρο κ. Κωστάκη Λοΐζου στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Λευκωσία.

Ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Λευκωσία κ. Balazs Botos με τον κο Κωστάκη Λοΐζου
Σημειώνεται ότι στον κ. Λοΐζου είχαν στο παρελθόν επιδοθεί τόσο το “Commander’s Cross of the Order of Merit” όσο και το μετάλλιο “Pro Auxilio Civium Hungarorum”. Μετά την τελετή ακολούθησε και αποχαιρετιστήρια δεξίωση καθότι η πρεσβεία της Ουγγαρίας τερματίζει την παρουσία της στην Κύπρο, διατηρώντας ωστόσο τις προξενικές της υπηρεσίες.

Επιδίδοντας τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής στον κ. Κωστάκη Λοΐζου, ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Λευκωσία κ. Balazs Botos εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της κυβέρνησης του για την μακρόχρονη υπηρεσία του προς την Ουγγαρία και τον λαό της, καθώς και για την πολύπλευρη προσφορά του στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Παραλαμβάνοντας την σημαντική αυτή διάκριση, ο κ. Κωστάκης Λοΐζου ευχαρίστησε το Ουγγρικό κράτος για την εξαιρετική αυτή τιμή και διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι θα συνεχίσει τις άοκνες του προσπάθειες για την προώθηση του Ουγγρικού πολιτισμού και την συνεχή ανάπτυξη των ήδη φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Λοΐζου εξήρε επίσης το έργο και την προσφορά του Πρέσβη κ. Botos, των προκατόχων του αλλά και όλου του διπλωματικού προσωπικού που όλα τα χρόνια λειτουργίας της Πρεσβείας, αντιπροσώπευσαν την Ουγγαρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας