Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
14/09/2014

ΟΛΠ: Προχωρά ο σχεδιασμός για προβλήτα κρουαζιέρας

Εγκρίθηκε, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προσφάτως, στο υπουργείο Ανάπτυξης, η δαπάνη για τον τεχνικό σύμβουλο του έργου κατασκευής του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τον Πρόεδρο & Δ. Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γ. Ανωμερίτη και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Τεχνικού Συμβούλου για το έργο της κατασκευής του Nέου Προβλήτα Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. σε ποσοστό 95\%.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται πως ο Νέος Προβλήτας Κρουαζιέρας μετά την αποπεράτωσή και σε πλήρη λειτουργία, θα προσδώσει στον Πειραιά μεγάλες δυνατότητες ελλιμενισμού Κρουαζιερόπλοιων σε συχνότητα και μέγεθος, με αποτέλεσμα την αύξηση της εισροής επισκεπτών (μελέτη του ΟΛΠ) και κατ΄ επέκταση του τουριστικού συναλλάγματος, θέτοντας με αυτό το έργο ένα ισχυρό θεμέλιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.

Με το έργο αυτό το λιμάνι κρουαζιέρας του Πειραιά καθίσταται ο κύριος κόμβος (hub) κρουαζιέρας της Αν. Μεσογείου και κύριο λιμάνι έναρξης κρουαζιέρας (homeporting).

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας