Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
27/08/2014

Αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη

Μία από τις καλύτερες χρονιές ήταν η φετινή για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεπερνώντας ακόμα και τις προσδοκίες της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, που στην αρχή του τρέχοντος έτους μιλούσε για άφιξη συνολικά 25 πλωτών σκαφών, ενώ ο αριθμός τους φαίνεται ότι θα ξεπεράσει τα 30.

Σύμφωνα με την ΟΛΘ ΑΕ, στο επόμενο δίμηνο αναμένεται η άφιξη και των περισσοτέρων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ η περίοδος θα "κλείσει" την 1η Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, εντός του τρέχοντος μήνα αναμένονται άλλα τρία κρουαζιερόπλοια, έξι τον Σεπτέμβριο -ένα εκ των οποίων θα διανυκτερεύσει κιόλας- κι ένα την 1η Νοεμβρίου.

Θετικά στην αύξηση της κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη επιδρούν οι ενέργειες του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), τα τελευταία χρόνια, για τη διευθέτηση μιας σειράς ζητημάτων που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση ενός κρουαζιερόπλοιου -τις γρήγορες διαδικασίες εισόδου/εξόδου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πιστοποίηση των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας, τα χαμηλά τέλη προσόρμισης και την πρώτη, φιλική εικόνα της πόλης.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας