Από το 1994 η Ελληνική Εταιρεία Logistics όχι μόνο προάγει γνώση στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και χαράζει την στρατηγική της σε εθνικό επίπεδο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Πρόεδρος της κ. Βασίλης Ζεϊμπέκης. Αξιοσημείωτο όπως είπε, είναι ότι η συνεισφορά του συγκεκριμένου κλάδου στο ΑΕΠ της Ελλάδας αγγίζει το 10%.
Αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ορόσημα που δεν είναι άλλα από την πανδημία και τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, τα οποία έκαναν κατανοητό το ρόλο της εφοδιαστική αλυσίδας, ανέδειξαν προβλήματα και δυσλειτουργίες αλλά και την χρήση νέων ψηφιακών υπηρεσιών. Την ίδια ώρα ο κ. Ζεϊμπέκης μίλησε για την διασυνδεσιμότητα, τα ελληνικά λιμάνια και τον στρατηγικό τους ρόλο.
Αυτή τη στιγμή τόνισε, πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νέους και μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπως και σημαντική έλλειψη εργατικού δυναμικού όλων των βαθμίδων.
Από την πλευρά του ο κ. Μάριος Μπουγιούκας, μέλος της ελληνικής εταιρείας logistics αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των ελληνικών λιμανιών και της ελληνικής ναυτιλίας γενικότερα, αλλά και στην ανάγκη εκπαίδευσης των νέων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή "Προπαντός Ψυχραιμία" με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο