Κυριακή, Δεκέμβριος 04, 2022
27/08/2022

Greek Maritime Golf Event: Η νέα δυναμική που αναπτύσσεται στον χώρο του γκολφ

Στο πάνελ ομιλητής ο Θάνος Καραντζιάς Στο πάνελ ομιλητής ο Θάνος Καραντζιάς

Η γιορτή του Γκολφ & της Ναυτιλίας πλησιάζει. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το καλύτερο τουρνουά γκολφ στην Ελλάδα, το Greek Maritime Golf Event.

Ο Θάνος Καραντζιάς αναγνωρισμένος Έλληνας PGA golfer, ιδρυτής της Birdie Events και διοργανωτής του Greek Maritime Golf Event, μιλά στο maritimes.gr για το νέο αγωνιστικό format του τουρνουά, για τα έπαθλα, αλλά και για την κοινωνική διάσταση όπου φέτος θα ενισχύσει μέσα από τις δράσεις του την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis.

Τονίζει τις αξίες και τα οφέλη του δημοφιλούς Ολυμπιακού αθλήματος, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο τουρνουά γκολφ.

- Αισίως προχωράμε στο 8ο Greek Maritime Golf Event. Ποια η συμμετοχή και γενικότερα πως εξελίσσεται η φετινή διοργάνωση;

Πράγματι είναι μεγάλη μας χαρά που οδεύουμε φέτος στην 8η χρονιά του Greek Maritime Golf Event και αναμένουμε περισσότερα από 100 ανώτατα στελέχη της ναυτιλίας, στις 8-11 Σεπτεμβρίου 2022, στην Costa Navarino. Πρόκειται για μια γιορτή του γκολφ και της ναυτιλίας, μια ετήσια συνάντηση που προωθεί το γκολφ, τη Μεσσηνία ως γκολφικό προορισμό συνεισφέροντας πάντα σε έναν καλό σκοπό.

- Μιλήστε μας για το τουρνουά, πόσοι λαμβάνουν μέρος, πως γίνεται ο διαγωνισμός και αν υπάρχει κάτι νέο για φέτος.

Το τουρνουά όπως γνωρίζετε απευθύνεται αποκλειστικά σε διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας. Φέτος για πρώτη φορά θα διεξαχθεί με ένα νέο αγωνιστικό format καθώς οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις σε έναν διήμερο αγώνα shotgun scramble. Επίσης, έχουμε δύο νέα πανέμορφα γήπεδα στην Costa Navarino, στα οποία θα αγωνιστούν οι συμμετέχοντες. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο The Hills Course και τα τελικά αποτελέσματα θα προκύψουν από τη δεύτερη αγωνιστική ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο International Olympic Academy Golf Course.

- Και ποια τα έπαθλα;

Οι γκολφερ θα διεκδικήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη, ενώ θα υπάρξουν και ειδικές βραβεύσεις για εκείνους που θα σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις στις ειδικές κατηγορίες Longest Drive και Closest to the Pin.

- Υπάρχει βεβαίως και η κοινωνική διάσταση της διοργάνωσης

Πολύ σωστά, όπως κάθε χρόνο το τουρνουά γίνεται για καλό σκοπό. To Greek Maritime Golf Event θα ενισχύσει φέτος μέσα από τις δράσεις του την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis. Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονομής των βραβείων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνεισφέρουν το ποσό που επιθυμούν, λαμβάνοντας μέρος στις κληρώσεις για πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς που θα πραγματοποιηθεί. Το συνολικό ποσό που θα συλλεχθεί θα διατεθεί στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis , η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα έχοντας ως αποστολή της να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.

- Σε τι επίπεδο στο Golf πιστεύετε ότι η είναι ελληνική ναυτιλία;

Σίγουρα κινείται σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας αγαπούν πολύ το γκολφ, αφιερώνουν αρκετές ώρες για να κάνουν προπονήσεις και αποκτούν μεγάλη εξοικείωση γνωρίζοντας από κοντά τις αξίες και τα οφέλη του δημοφιλούς Ολυμπιακού αθλήματος. Σίγουρα και οι εργασιακές τους απαιτήσεις δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να ασχοληθούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Το γκολφ όμως είναι μια πολύ σημαντική διέξοδος με τεράστια οφέλη στην υγεία και στην καθημερινότητα για όποιον το αγαπήσει και ξεκινήσει μαθήματα.

- Έχετε εικόνα από το άθλημα και παγκόσμιο επίπεδο ως PGA golfer. Θα μπορούσε πιστεύετε στην Ελλάδα, να διοργανώνεται ακόμα και παγκόσμια τουρνουά golf;

Η Ελλάδα είναι ένας προορισμός που μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει ένα παγκόσμιο τουρνουά γκολφ. Η χώρα μας έχει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά με κύριο αυτό του καλού καιρού ώστε να προσελκύει γκολφέρ όλο τον χρόνο και οι υποδομές που υπάρχουν, με πιο σημαντικές αυτές των 4 signature γηπέδων γκολφ στην Costa Navarino, δείχνουν τη νέα αυτή δυναμική που αναπτύσσεται στον χώρο του γκολφ. Με μια συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις αρχές θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα μπορούσαμε να δούμε στην Ελλάδα μια τέτοια διοργάνωση να υλοποιείται.

1 Greek Maritime Golf Event by Mike Tsolis

 

 

3 Greek Maritime Golf Event by Mike Tsolis

4 Greek Maritime Golf Event by Charis Akriviadis

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας