Πέμπτη, Μαϊος 26, 2022
17/04/2022

Δρ.Μαίρη Παπασχινοπούλου: Η πληροφορία είναι το βασικό "νόμισμα" στις Βρυξέλλες

Τα τελευταία δύο χρόνια η κατάσταση στις Βρυξέλλες είναι υποτονική λόγω του κορονοϊού, με την ανταλλαγή των πληροφοριών που είναι το βασικό "νόμισμα' της να είναι περιορισμένη, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η δρ. Μαίρη Παπασχινοπούλου, Founding Partner της MAR-DIPLO, μιλώντας στο Κανάλι Ένα. Ειδικότερα, τόνισε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων δεν ωφελεί μόνο τους εκπροσώπους συμφερόντων των κρατών μελών, οι οποίοι πλέον διαθέτουν και μητρώο διαφάνειας, αλλά και τους νομοθέτες των σχεδίων.

Mary Papaschinopoulou EU ParliamentΣχετικά με το ζήτημα της γραφειοκρατίας η δρ. Μ. Παπασχινοπούλου σημείωσε ότι εξαιτίας της ιδιομορφίας που υπάρχει στην Ευρώπη και δεδομένου ότι δεν υπάρχει μια κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση, κάθε σχέδιο νόμου πρέπει να περνάει από την κομισιόν και στη συνέχεια σε διαβούλευση τόσο με το κοινοβούλιο όσο και με τα 27 κράτη μέλη, με ελάχιστο επιτυχή χρόνο τους 18-20 μήνες. Όσον αφορά στο τομέα της ναυτιλίας, είπε ότι η ευρωπαϊκή πράσινη ναυτιλία είναι ο βασικός πυλώνας της και θα πρέπει να υπάρχει, όπως και σε κάθε τομέα άλλωστε, ένα σχέδιο μάχης για την εκπροσώπηση των συμφερόντων της.

Γενικότερα, ανάφερε ότι απαραίτητα συστατικά για την επίτευξη των συμφερόντων κάθε κράτους μέλους είναι οι στόχοι, οι τακτικές αλλά και οι προσωπικές επαφές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απαντά με ευελιξία στις κρίσεις και εκπλήσσει ευχάριστα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή "Προπαντός Ψυχραιμία" με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας